zapeli na aerodromu

Iz Marakeša preko Beča stiže 17 Hrvata koji su zaglavili u Maroku

17.03.2020 u 20:46

Bionic
Reading

Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova koordiniralo je u suradnji s austrijskim ministarstvom odlazak 17 hrvatskih državljana iz marokanskog grada Marakeša u Beč, objavio je u utorak MVEP

Poteškoće povratka hrvatskih državljana iz Maroka u Europu primarno su bile prouzročene obustavama zrakoplovnih letova. Veleposlanstva RH u Rabatu i Beču, zajedno s Upravom za konzularne poslove MVEP-a, poduzimali su sve aktivnosti kako bi se omogućila brza i sigurna repatrijacija hrvatskih državljana - čiji se dolazak u Beč predviđa u kasnim večernjim satima. Prema trenutnim procjenama, oko 30 tisuća građana Europske unije nalazi se na području Maroka.

Za sve njih, veleposlanstvo RH u Maroku kao veleposlanstvo države članice predsjedavajuće Vijećem EU, u suradnji s državama članicama Europske unije i Delegacijom EU u Rabatu, nastavlja koordinirati zajedničke aktivnosti država članica pri repatrijacijama u EU te pružati svu diplomatsku potporu, priopćeno je.

Hrvatskim državljanima u Maroku nadležno veleposlanstvo RH pruža svu konzularnu i drugu pomoć te stoji na raspolaganju 0-24h, priopćio je MVEP, koji dodaje da "koristi prigodu zahvaliti austrijskim kolegama koji su omogućili povratak hrvatskih državljana u Europu".