načelnica kriznog stožera

Grba Bujević: 'Zaraženi liječnici imali su dosta kontakata. Nismo mislili da će nam se ovo tako rano dogoditi'

17.03.2020 u 20:07

Bionic
Reading

Načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba Bujević rekla je kako je identificirano svih šest zaraženih liječnika te da će svi oni koji su bili u doticaju s njima ići u samoizolaciju

'Liječnici su imali dosta kontakata, privodimo kraju proces utvrđivanja njihovih kontakata, a kontakti će svi dobiti mjere samoizolacije. Nećemo testirati one koji su bez simptoma', rekla je Maja Grba Bujević, načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva gostujući u Dnevniku Nove TV.

Dodala je kako nisu mislili da će nam se ovo tako rano dogoditi da virus uđe u bolnice, ali da provode mjere te će bolnice biti u funkciji u vrlo kratkom vremenu.

'Preustrojit ćemo djelatnosti, isplivat ćemo. Lokalna transmisija je vjerovatna, ali za sada ćemo se držati onoga što smo već ranije rekli da lokalne transmisije u Hrvatskoj još nema'.

Rekla je da se mjere podižu te da do opće karantene ima još vremena.

Komentirala je i boravak djece na otvorenom, te je li on preporučljiv.

'Dapače, preporuča se boravak na zraku onih koji nemaju mjere samoizolacije. Na tom svježem zraku ne smijemo se grupirati. Dakle šetnje u dvoje su super, ali ne da se grupiramo', istaknula je.