DJEČJI VRTIĆ KARLOVAC

Istražuje se je li teta zaključala djecu na tavan

28.06.2013 u 14:23

Bionic
Reading

Agencija za odgoj i obrazovanje provodi pedagoški nadzor u karlovačkom vrtiću Park u vezi prijave jednog roditelja da je njegovog četverogodišnjeg sina s još jednim dječakom odgajateljica 19. lipnja zatvorila na tavan zbog nediscipline, kazala je Hini Marina Gojak, ravnateljica Dječjeg vrtića Karlovac.

Tijana Vidović, viša savjetnica za predškolski odgoj Agencije kazala je Hini nakon dvosatnog sastanka s odgajateljima vrtića Park i ravnateljicom Gojak, da je došla u Karlovac obaviti nadzor jer 'želi uvid u sve'.

'Za sada mogu reći samo to da sam došla vidjeti što se događalo i kako, a onda će Agencija za odgoj i obrazovanje donijeti nalaz. O sadržaju prijave i razlogu nadzora ne mogu govoriti jer se radi o djeci i zaštiti podataka o djeci', kazala je Vidović.

Razgovori su se vodili u vrtiću Gaza, središnjem objektu ustanove Dječji vrtić Karlovac, a potom se savjetnica Vidović sastala i s roditeljima dvojice dječaka te pogledala vrtić Park i prostor na tavanu, kamo je navodno odgajateljica po kazni smjestila dječake.

Najoštrije osuđujem svaki oblik nasilnog ponašanja, a posebno onog usmjerenog prema djeci, prokomentirao je Hini događaja gradonačelnik Karlovca Damir Jelić, te je najavio da će Grad, kao osnivač dječjih vrtića, poduzeti korake prema zaključcima nadzora.

'Po primitku obavijesti roditelja o navedenom slučaju, zatražili smo od ravnateljice da se očituje o slučaju te nas je izvijestila da je obavila razgovor sa roditeljima djece i odgojiteljima iz skupine, te da je bila u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta koje će, najavljeno je, provesti inspekcijski i pedagoško-stručni nadzor', kazao je Jelić.

Viša prosvjetna inspektorica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Vesna Štraus najavila je da će ona također obaviti nadzor, ali u ponedjeljak.