REFERENDUM SVE IZGLEDNIJI

Inicijativa U ime obitelji prikupila više od 500.000 potpisa

26.05.2013 u 17:11

Bionic
Reading

Građanska inicijativa U ime obitelji objavila je da se na temelju nepotpunih podataka koji su pristigli iz nešto više od polovice hrvatskih županija, najmanje pola milijuna hrvatskih birača izjasnilo za referendum kojim bi se tražilo da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca

Iz inicijative su priopćili da je izjašnjavanje građana još u tijeku danas do kraja dana te očekuju da će broj biti i veći od 500.000.

O konačnom će broju potpisa, kažu, izvijestiti u srijedu na konferenciji za novinare. U prikupljanju potpisa sudjelovalo je više od 1.200 koordinatora i 6.000 volontera na više od 2.000 mjesta. U protekla dva tjedna otkako se prikupljaju potpisi zabilježeno je nekoliko slučajeva vrijeđanja volontera, a policiji je ističu, prijavljeno više od 50 napada na području cijele Hrvatske, najviše u Zagrebu i Rijeci.

Ponavljaju da nisu usmjereni ni protiv koga. 'Drago nam je da zakoni i Ustav jamče zaštitu građanskih i ljudskih prava svim građanima RH, bez obzira na njihovu nacionalnost, vjeroispovijest ili spolnu orijentaciju. Poštujemo dostojanstvo svake osobe te držimo da upravo mogućnost da se građani na najdemokratskiji način, referendumom, izjasne o tako važnom društvenom pitanju kao što je brak - osigurava pravdu kao temelj trajnog mira u hrvatskom društvu', poručili su iz inicijative U ime obitelji.