PREDUHITREN ISDF

IDS-ovci negativni na testiranju za droge

27.04.2009 u 14:36

Bionic
Reading

IDS-ovi kandidati za gradonačelnike istarskih gradova te za župana, testiranjem na droge provedenim danas u Službi za prevenciju i suzbijanje bolesti ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije preduhitrili su za jedan dan ISDF i njihovu inicijativu

PULA - U Domu oružanih snaga u Puli, u prostorima kavane Mozart, u utorak ujutro ISDF-ovci će obaviti prvo testiranje na droge kandidata za načelnike, gradonačelnike i istarskog župana. Testiranje kandidata napravit će forenzični laboratorij Dan -Jar iz Zagreba, koji je uz MUP-ov jedini ovlašten za takvu vrstu testiranja u Hrvatskoj.

IDS je jedina politička stranka koja je unaprijed odbila ISDF-ov poziv na testiranje. Testiranje u organizaciji ISDF-a plaćat će se 500 kuna po osobi, a na rezultate testova trebat će pričekati više dana, dok je testiranje IDS-ovih kandidata provedeno u Službi za prevenciju bolesti ovisnosti potpuno besplatno, a rezultati su bili gotovi za par minuta, piše Večernji list.

Testiranju su pristupili kandidat za župana Ivan Jakovčić, kandidat za gradonačelnika Pule Boris Miletić, gradonačelnika Vodnjana Klaudio Vitasović, Labina Tulio Demetlica, Buzeta Valter Flego, Rovinja Giovanni Sponza, Umaga Marinko Blažović, dok će kandidati za gradonačelnike Poreča, Novigrada, Buja i Pazina testiranje provesti do kraja dana.

Svi nalazi bili su negativni. Riječ je o metodi brzog određivanja opijata u urinu koji Služba provodi već niz godina, a pouzdana je preko 90 posto. Kandidati IDS-a testirali su se na desetak droga od heroina, THC-a, ecstasyja, kokaina, metadona do nove droge na tržištu buprenborhpina.

'Svi nalazi su negativni. I ovaj zadnji pokušaj političke diskreditacije IDS-ovih kandidata od jedne vrlo ružne opozicije pao je u vodu', rekao je Ivan Jakovčić.