'VELIKI SLOVENAC'

Hrvatskoj put u NATO blokira – Hrvat!

23.02.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Hrvatskoj put u NATO blokira – Hrvat! Najnovije je to u nizu otkrića, nakon što je politički beznačajna slovenska stranka SSN pokrenula inicijativu o raspisivanju referenduma o ulasku Hrvatske u Sjevernoatlantski savez

Slovenski mediji prenijeli su vijest o anonimnom pismu u kojem se tvrdi da je 27-godišnji pravnik Lovro Škrinjarič, v. d. predsjednika SSN-a, 'sin Hrvata i Srpkinje, pa k.... je SSN Stranka slovenskog naroda'.

'Oni koji pišu ta pisma nek’ se suoče sa mnom, pa da vidimo tko je veći Slovenac!', pozvao je Škrinjarič anonimce na domoljubni dvoboj. Taj odvjetnički pripravnik ponosno tvrdi da je Slovenac, ali priznaje da mu je otac rođen u Zagrebu te da su mu baka i djed s očeve strane Hrvati.

'Rođen sam u Sloveniji, moj otac od svoje 25. živi u Sloveniji, a tu mi je rođena i majka', detaljno je izvijestio za Večernji list.

Poručio je da su oni koji tvrde da on nije Slovenac nacionalisti, šovinisti, 'strahopevci', da se boje svoje sjene...

Njegova će stranka, koja nema nijednog vijećnika čak ni u općinskom vijeću, a kamoli u slovenskom parlamentu, 40.000 potpisa potrebnih za raspisivanje referenduma prikupljati do 26. ožujka.

Lovro Škrinjarič je i predsjednik domoljubnog društva Hervardi, čije članove nazivaju slovenskim hitlerovcima, a većina članova tog društva je učlanjena i u Stranku slovenskog naroda.

O kakvoj je ekipi u SSN-u riječ, dovoljno govori podatak da je Andrej Šiško, član te stranke, uzeo slobodne dane u zatvoru Rogozi kako bi mogao pregovarati sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom o referendumu. Premijer ih ipak nije uspio uvjeriti da odustanu od svoga nauma.