PREKIPJELO IM

Hrvatski ribari traže beneficirani staž

  • Autor: M. Šu./Hina
  • Zadnja izmjena 07.10.2017 13:01
  • Objavljeno 07.10.2017 u 13:01
Jugo nevera koćarica ribarski brod

Jugo nevera koćarica ribarski brod

Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic / CROPIX

Hrvatski ribari traže osnivanje Središnjeg državnog ureda za ribarstvo, beneficirani radni staž za ribare nositelje ribarskog obrta, niži PDV na ribu i druge morske organizme, poručeno je sa 22. Susreta ribara održanog u Rapcu

Sa dvodnevnog okupljanja u Rapcu ribari su zatražili pojačani nadzor negospodarskog ribolova na moru, procjenu utjecaja predacije komarče na hrvatsko školjkarstvo, mjere za smanjenje šteta nastalih predacijom te stvaranje preduvjeta za koncesioniranje obale u svrhu operativnih potreba u školjkarstvu.

 Ustrajavaju da do konca ove godine Ministarstvo mora hitno izmjeni Pomorski zakonik i Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama u dijelu koji se odnosi na ribarstvo kao stratešku gospodarsku granu. Od tog ministarstva traže da pojača suradnju s Ministarstvom poljoprivrede u rješavanju ribarske problematike. 

 Tradicionalni, 22. Susret ribara održan je u Rapcu 6. i 7. listopada u organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK), domaćin ovogodišnjeg stručnog skupa o ribarstvu bila je Obrtnička komora Istarske županije, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, priopćeno je u subotu iz Ceha za ribarstvo i akvakulturu HOK-a. 

  • +20
  • +17

Ribolov u Ribnjačarstvu Poljana

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ribnjačarstvo Poljana

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!