TUŽNA VIJEST

Hrvatski radio Vukovar od Nove godine u štrajku

31.12.2012 u 11:50

Bionic
Reading

Hrvatski radio Vukovar s Novom godinom ipak ulazi u štrajk, jer zaposlenici nisu dobili zaostale plaće za 2012, potvrđeno je iz podružnice Sindikata novinara Hrvatske u toj medijskoj kući. Većina zaposlenika odlučila se za obustavu rada koja će početi 2. siječnja

Nimalo veselu vijest zaposlenici Hrvatskog radija Vukovar (HRV) odlučili su sa svojim slušateljima i kolegama podijeliti posljednjeg dana godine koja im je donijela konstantno smanjivanje primanja, a onda i neisplatu plaća.

'Od 13 zaposlenika, u koje je ubrojan i direktor HRV-a, za štrajk se izjasnilo više od pola zaposlenika tako da ćemo u srijedu, 2. siječnja i službeno pokrenuti proceduru najave štrajka', stoji u priopćenju podružnice Sindikata novinara na HRV-u.

Prije tjedan dana, naime, istekao je rok koji su zaposlenici i sindikalisti dali direktoru Janošu Keryju kako bi se očitovao o njihovim zahtjevima, a koji se odnose na isplatu zaostalih plaća za listopada i studen te zaostatke plaća od početka 2012. pa sve do 30. lipnja, umanjenih temeljem Sporazuma o smanjenju, kao i isplati otpremnina zaposlenicima koji su dobili otkaze.

U međuvremenu, završio je i prosinac, pa su zaposlenici 'u minusu' tri plaće. Na sve to treba dodati nekoliko tisuća kuna na ime smanjenih plaća od početka godine, pa im nije preostalo ništa drugo nego štrajkom krenuti u ostvarivanje svojih prava.

'Vjerujem kako ćete nam dati podršku u borbi za naša radnička prava te vam želimo uspješniju i sretniju 2013. godinu', poručuju, na kraju njima preteške godine, ogorčeni zaposlenici Hrvatskog radija Vukovar.