KANADA NAJUGLEDNIJA

Hrvatske nema na popisu uglednih zemalja svijeta

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 28.09.2011 09:07
  • Objavljeno 28.09.2011 u 08:01
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kanada je zemlja koja uživa najbolji ugled u svijetu, po američkom godišnjem istraživanju o reputaciji pedeset zemalja svijeta u 2011. objavljenom u utorak. Hrvatske na tom popisu nema

Reputation Institute sa sjedištem u New Yorku htio je ovim istraživanjem ocijeniti 'povjerenje, štovanje, divljenje i pozitivno mišljenje javnosti' prema svakoj od ovih zemalja te dojam o kvaliteti života, sigurnosti i brizi za okoliš u tim zemljama.

Po odgovorima 42.000 ispitanika, Švedska je na drugom mjestu iza Kanade, a prate ih Australija, Švicarska i Novi Zeland. Japan je na 12. mjestu, a Francuska na 18.

Te su zemlje dobro ocijenjene zbog stabilnosti njihova demokratskog režima, visokog BDP-a po stanovniku, aktivnog načina života njihovih stanovnika, visoko razvijenog političkog sustava i neutralnosti prema političkim prevratima u svijetu.

Presudnu ulogu u ocjeni ugleda imao je dojam sigurnosti koji ostavlja pojedina zemlja.

Pakistan, Iran i Irak vuku se na začelju popisa 50 promatranih zemalja, SAD je na sredini ljestvice, a Kina u zadnjoj trećini.

Meksiko, 24. po redu 2009. pao je na 35. mjesto. Grčka, Irska i Španjolska, tri zemlje zahvaćene dužničkom krizom - također su pale, a Njemačka, stabilan gospodarski orijaš, popela se sa 16. na 11. mjesto.

Po podacima s internetske stranice Reputationinstitute.com, Hrvatska nije na popisu tih 50 zemalja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi