ostaje dok može

Hrvatska veleposlanica: U Ukrajini je još 20-tak hrvatskih državljana, imamo i jednu obitelj u Dnjipru

12.03.2022 u 12:44

Bionic
Reading

Dok možemo biti ovdje, mi ćemo biti, rekla je hrvatska veleposlanica u Ukrajini Anica Djamić jutros u Lavovu u razgovoru za HTV-ove Vijesti. Rekla je da je na području cijele ratom zahvaćene zemlje 20-ak hrvatskih državljana.

U Lavov je izmješteno hrvatsko veleposlanstvo, koje se sada fokusira, između ostalog, na izvlačenje hrvatskih državljana iz Ukrajine.

'Treba reći da ih još ima na području cijele Ukrajine, nisu samo u Kijevu. Njih ima 20-ak o kojima vodimo brigu', rekla je Djamić, ističući da su među njima i novinari.

'Apeliramo na sve građane Hrvatske koji se možda nalaze u Ukrajini, a nisu se još nama javili, da nam se jave', rekla je za HRT.

Djamić je rekla da je u Dnjipru jedna obitelj koja se još nije do kraja odlučila na odlazak.

'Situacija se tamo usložnjava iz dana u dan i naravno da je naša preporuka da se što prije izmjeste. Mi smo s njima, ali i sa svima drugima čije podatke imamo u redovitom kontaktu i vodimo o svima računa', rekla je veleposlanica.

  • +9
Kijev se priprema za napad ruske vojske Izvor: EPA / Autor: ZURAB KURTSIKIDZE

Osvrćući se na pitanje sigurnosti u Lavovu, Djamić je rekla da je cijela Ukrajina zahvaćena ratom.

'Sigurni nismo nigdje, ali ne usudim se prognozirati i spekulirati. Ne znam što će biti. Ali dok god možemo biti ovdje, mi ćemo biti', poručila je.