anica djamić

Hrvatska veleposlanica nakon više od tri dana putovanja stigla u Lavov: Moje srce je u Kijevu, a mozak radi na osiguravanju humanitarne pomoći

05.03.2022 u 22:53

Bionic
Reading

Hrvatska veleposlanica u Ukrajini Anica Djamić u subotu navečer je iz Kijeva došla do Lavova na zapadu te zemlje, blizu poljske granice

Djamić je u Kijevu ostala do kraja sigurnosnih rokova, a prema Lavovu je krenula u srijedu prijepodne u dugačkom konvoju u organizaciji UN-a. Za HTV je ispričala kako je tekao put.

'Konvoj je sa svojim djelovanjem završio jučer. Ostali smo sami, ali smo dobivali upute od kolege iz veleposlanstva. Naš se automobil kretao samostalno, ali uz sigurnosne instrukcije', kazala je veleposlanica za HTV u Lavovu. Rekla je i kako je u Kijevu ostalo još troje hrvatskih državljana koji nisu željeli napustiti taj grad, a da je u Ukrajini 30-ak Hrvata o kojima treba brinuti, među njima i novinari koji izvještavaju o ruskoj invaziji i njenim posljedicama. Kaže kako je njena uloga i dalje brinuti o tim hrvatskim državljanima te da će svima koji se odluče izbjeći u Hrvatsku to i omogućiti, ali i kako će se brinuti i o prihvatu humanitarne pomoći.

  • +5
Ukrajinske izbjeglice Izvor: Profimedia / Autor: Lorena Sopêna / ContactoPhoto / Profimedia

Veleposlanica Djamić rekla je kako je bila nužda da se veleposlanstvo izmjesti u Lavov, ali da je njeno srce u Kijevu.

'Pitali su me moji prijatelji iz Kijeva kako sam - odgovorila sam da je moje tijelo u automobilu, moje srce je sa vama, a moj mozak radi sto posto jer osiguravamo humanitarnu pomoć', rekla je Djamić za HTV.

Izvor: Wochit / Autor: AFPTV