svi je hvale

Grlić Radman: Naša veleposlanica u Ukrajini je hrabra žena koja svjetla obraz hrvatske diplomacije

03.03.2022 u 12:05

Bionic
Reading

Iako je napustila Kijev, hrvatska veleposlanica u Ukrajini Anica Djamić i dalje ostaje u zemlji. Pohvalio ju je i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman

Grlić Radman se jutros čuo s veleposlanicom Anicom Djamić koja se trenutno nalazi u Lavovu.

'Ona je jako dobro, ona je stabilna, razdragana i vesela u smislu da životno jednostavno prihvaća tu jednu situaciju i realnost. Ona je bila zadnja koja je napustila Kijev, ali ona ne napušta Ukrajinu. Naša veleposlanica je hrabra žena koja doista svjetla obraz hrvatske diplomacije', rekao je Grlić Radman u intervjuu za Media servis.

Anica Djamić veleposlanica je u Ukrajini od 2019. godine, a prije toga bila je i veleposlanica u Švedskoj. Od 2012. do 2014. bila je i hrvatska predstavnica u Vijeću Europe. Sredinom '90-ih radila je i u Uredu predsjednika, gdje je bila pomoćnica savjetnika za vanjsku politiku.

Tamo ju je zatekao i Stjepan Mesić kojem je bila savjetnica za europske integracije od 2000. do 2005.

'Anicu sam zatekao u uredu kada sam postao predsjednik i smatrao sam za sve koji su profesionalno radili svoj posao da ih treba zadržati. Svi službenici su ostali kada sam ja došao na Pantovčak jer su, kažem, radili svoj posao. Od savjetnika sam zadržao one nisu radili u propagandi. Gospođa Anica bila je jedna od njih, vrlo educirana, govorila je više jezika. Bila je dobar analitičar', rekao je Mesić za 24 sata.