istraživanje dkg

Hrvatska u sredini ljestvice najsigurnijih zemalja pogođenih koronavirusom

15.04.2020 u 00:06

Bionic
Reading

Hrvatska je zauzela 35. mjesto na ljestvici najsigurnijih zemalja tijekom koronavirusne krize u svijetu, prema istraživanju tvrtke Deep Knowledge Group (DKG) iz Hong Konga s uredom u Londonu. Istraživanje koje je obuhvatilo 60 zemalja svijeta proučavalo je čiji politički okvir pruža najviše stabilnosti protiv koronavirusa

Izrael s nalazi na prvom mjestu, a nakon njega slijede Njemačka, Južna Koreja i Australija. Kina je na petom mjestu. Hrvatska je na razini svijeta zauzela solidno mjesto, a ispred nje se nalazi Irska dok ju slijedi Turska.

Na rang ljestvici europskih zemalja Hrvatska se pak nalazi na 19. mjestu te se nalazi ispred Slovenije (22), Švedske (24) ili Francuske (26), Bugarske (27) i Rumunjske (28).

DKG razvila je napredne analitičke okvire za analizu gospodarskih, društvenih i geopolitičkih stabilnosti kako bi došla do rezultata. Istraživanje je provedeno na 60 zemalja, a ova rang lista stvorena je kako bi pomogla ljudima i vladama koje donose odluke da povećaju korisne rezultate za društvo, piše Jutarnji list.