ostavljeni NA ČEKANJU

Hrvati s trajekta iz Ancone gladni i u neizvjesnosti: Karantena im još nije spremna?!

11.03.2020 u 15:08

Bionic
Reading

Iako je brod Jadrolinije 'Marco Polo' u splitsku trajektnu luku iz Ancone uplovio jutros nešto prije sedam sati, devet hrvatskih građana još uvijek nije prevezeno u hotel Zagreb na Duilovu, u kojem bi trebali biti smješteni u izolaciju zbog koronavirusa. N1 pak javlja da bi u karantenu trebalo ići ukupno 40 putnika s 'Marca Pola', uključujući i 12 hrvatskih državljana koji nisu mogli organizirati izolaciju u vlastitom domu

Još uvijek čekaju prijevoz iz trajektne luke u Duilovo, a ništa nisu jeli od sinoćnje večere u 20 sati. Kako je u ekskluzivnom razgovoru za Dalmacija danas kazao jedan od hrvatskih putnika, želeći ostati anoniman, zgroženi su ovakvim tretmanom, budući da su sve odgovorne institucije još od jučer znale da dolaze.

'Silazili smo s broda u skupinama od po 12-ak ljudi. Mi smo bili u trećoj grupi. Putnici koji su sišli prije nas poslani su u kućnu izolaciju, budući da imaju uvjete da budu odvojeni od obitelji. Mi ostali od 8:30 jutros čekamo prijevoz kojeg nema, da nas odvedu u smještaj koji očito nije spreman. Osim nešto grickalica, nismo jeli od jučer. Užasnut sam ovakvim tretmanom, umorni smo i iscrpljeni, ovdje nema apsolutno nikakve organizacije', poručuje.

Na pitanje kako je izgledao liječnički pregled pri dolasku, ističe da nisu pregledani, kao i da su zaštitne maske dobili tek nakon dolaska u Split.

'Niti su nam mjerili temperaturu, niti vadili krv ili uzeli bris. S nama su i jedan košarkaš iz Mostara i njegova djevojka, koji nemaju prijevoz do Mostara i ne zna se što će s njima biti. Na brodu su ostali ljudi iz Italije i Crne Gore, njih vjerojatno neće ni puštati', kaže ogorčeni Splićanin.

  • +16
Trajekt Marko Polo iz Ancone uplovio u Split Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Dalmacija danas ima izjavu i košarkaša iz Bosne i Hercegovine.

'Ni cura ni ja nemamo simptome. Policija nam je rekla da će nas prevesti u Bosnu i Hercegovinu, da bi nam na kraju rekli da nas oni ne mogu voziti. Na koncu svega pitali smo vodu, osam sati stojimo na suncu, ni vode ni hrane nismo vidjeli. Cura i ja smo pristali da idemo ovdje u karantenu jer su dobrano preplašili, ali nam nitko ne zna reći hoće li nam tu karantenu naplatiti i koliko', rekao je mladić.