obračun u bjelovaru

Hrebak demantirao koaliciju s Bandićem, SDP-u poručio: Besposlen pop i jariće krsti

06.02.2019 u 17:20

Bionic
Reading

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak (HSLS) opovrgnuo je današnje optužbe SDP-a da je u koaliciji sa Strankom rada i solidarnosti Milana Bandića.

Hrebaka je SDP prozvao za „tihu suradnju" s Milanom Bandićem i njegovom strankom 365 - Strankom rada i solidarnosti.

Bjelovarski gradonačelnik u popodnevnom priopćenju reagira te ističe kako je posljednjih mjeseci jasno dao do znanja da se Bjelovarom neće upravljati iz Zagreba.

"Model kojim gradonačelnik Bandić vlada Zagrebom mi sigurno nećemo primjenjivati u Bjelovaru. To je poruka svim političkim strankama u Bjelovaru. Smanjujemo broj zaposlenih u Gradskoj upravi i uveli smo zabranu zapošljavanja. Među deset smo najuspješnijih gradova u Hrvatskoj s obzirom na povlačenje financijskih sredstava iz fondova Europske unije", stoji u priopćenju gradonačelnika Hrebaka.

Također ističe da se SDP, kad je bio u gradskoj vlasti prije nekoliko godina, nije čudio kako je novi zaposlenik Gradske uprave postao baš tadašnji predsjednik mladih SDP-a u Bjelovaru.

"Baš zato ne mogu se ne pitati koliko bi sad svojih zaposlili da imaju priliku. Shvaćam da SDP voli pričati o Bandićevim žetončićima, ali neka pripaze da jedan od tih žetončića ne bude i novi predsjednik županijskoga SDP-a koji je promijenio već nekoliko stranaka u svojoj karijeri. Naime, najviše prebjega ili da se slikovito izrazim - žetončića u posljednje vrijeme ide upravo iz SDP-ovih redova", stoji u priopćenju.

Hrebak je komentirao i SDP-ove navode o tomu da je u Nadzornom odboru bjelovarskog "Komunalca" član Bandićeve stranke Saša Tomašić.

"Zanimljivo je da SDP sada spominje Nadzorni odbor Komunalca, a upravo su predsjednica bjelovarskoga i predsjednik županijskoga SDP-a prije par mjeseci od mene tražili da u to tijelo uđe netko iz te stranke", stoji u priopćenju.

"Stoga, treba pripaziti na licemjerje prije nego prozivate okolo", ističe Hrebak, koji "žali što se SDP, umjesto da bude konstruktivna oporba, spustio na razinu u kojoj su u kratkom vremenu izgubili već dvoje izbora u Bjelovaru, a na najboljem su putu da izgube i treće".

"No, kada je o bjelovarskome i županijskome SDP-u riječ, više me ništa ne može iznenaditi. Besposlen pop i jariće krsti", zaključio je bjelovarski gradonačelnik Hrebak.

  • +115
Milan Bandić Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL