'LOGOR'

Država Bjelovaru poklonila bivšu vojarnu vrijednu sedam milijuna kuna

18.05.2018 u 18:04

Bionic
Reading

Ministarstvo državne imovine darovalo je u petak Gradu Bjelovaru zemljište veličine oko sedam hektara na kojim je planirana izgradnja nogometnog stadiona i ostalih sportsko-rekreativnih i društvenih sadržaja

Ugovor o darivanju zemljišta procijenjene vrijednosti od 6,86 milijuna kuna potpisali su ministar državne imovine Goran Marić i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, a riječ je o prostoru bivše vojarne 'Logor'.

Transakciju je prethodno odobrilo i Gradsko vijeće, a u ugovoru stoji i da će se u zamjenu za poklonjenu nekretninu Grad Bjelovar odreći potraživanja prema Republici Hrvatskoj u iznosu od oko 700 tisuća kuna.

  • +4
Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Gradonačelnik Hrebak istaknuo je da će se izgradnja financirati putem sedmogodišnjeg kredita u iznosu od 14 milijuna kuna s povoljnom kamatnom stopom od 1,75 posto. Početak radova očekuje se već ove jeseni.

'Sretan sam jer će se prostor koji je nekada predstavljao prijetnju mladosti, uskoro koristiti upravo za afirmaciju mladosti', naglasio je ministar Marić te dodao kako je darivanju vojarne prethodio opsežan posao.

'Velik je broj sličnih prostora diljem Hrvatske, a mi ćemo poduzeti sve da i drugdje bude ovako sretnih dana', rekao je ministar Marić.