na tri tjedna

Horvatinčić privremeno izlazi iz zatvora, ide na rehabilitaciju u Krapinske Toplice

03.10.2021 u 23:14

Bionic
Reading

Tomo Horvatinčić (73), koji u kaznionici u Lipovici izdržava kaznu od četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog pomorske nesreće u kojoj su poginuli talijanski supružnici u ponedjeljak ujutro bit će premješten na rehabilitaciju u Krapinske Toplice na 21 dan

Odlučila je tako na prijedlog upravitelja kaznionice, nakon što se Bolnica za osobe lišene slobode očitovala da mu ne može pružiti odgovarajuću medicinsku skrb. Kao što je poznato, Horvatinčić se nkaon što mu je potvrđena pravomoćna presuda sam javio na izdržavanje kazne u zatvor u Remetincu, gdje je više od mjesec dana proveo u Dijagnostičkom centru radi određivanja gdje će služiti kaznu, javlja Jutarnji list.

Horvatinčić će tako nakon što je 7. rujna iz Remetinca premješten u kaznionicu u Lipovici, od čega je 10 proveo u izolaciji na otvorenom dijelu - Voćnjak u mjestu Mala Ludina osam kilometara udaljenom od kaznionice - sutra biti prevezen u Specijalnu bolnicu u Krapinskim Toplicama. Bit će prevezen u pratnji pravosudnih policajaca, a ovisno o sigurnosnoj procjeni znat će se hoće li svo vrijeme biti pod nadzorom pravosudne policije.