redoviti sastanci

Horvat o reakciji HVIDR-e: Insinuacije i polemiku oko toga tko što misli ne treba uopće komentirati

23.09.2019 u 15:01

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Darko Horvat u ponedjeljak je rekao da će HDZ stajalište o reakciji HVIDR-e na intervju čelnika SDSS-a Milorada Pupovca slovenskom listu Delo donijeti na svojim redovnim sastancima, a ne na dnevnopolitičkoj razin

"Insinuacije i polemiku oko toga tko što misli ne treba uopće komentirati. Bit će opet onih regularnih sastanaka stranke nakon kojih će stranka iznijeti svoj stav", izjavio je Horvat upitan za komentar reakcije HVIDR-e na Pupovčev intervju i poziv da državne institucije istraže Pupovčevo djelovanje.

U HVIDR-i drže da on kontinuirano krši zakone, Ustav i Deklaraciju o Domovinskom ratu, te ga nazivaju "deklariranim mrziteljem Hrvatske".

"HDZ je preozbiljna stranka da bi na dnevnopolitičkoj bazi komentirala i mijenjala svoja mišljenja i razmišljanja. Onoga trenutka kada budemo spremni za određenu odluku, ta će odluka javnosti i novinarima biti transparentno stavljena na stol", rekao je Horvat.

S obzirom da je Josip Đakić (HDZ) predsjednik HVIDR-e, novinare je zanimalo je li riječ o posrednom pritisku na premijera Andreja Plenkovića.

"Svi oni koji polemiziraju, siguran sam da su svjesni svoje polemike, a možda čak i konsekvenci nakon toga ako ih bude", rekao je Horvat.

Upitan za komentar reakcije poslodavaca koji u izmjenama radnoga zakonodavstva odbijaju plaćati otpremnine radnicima kojih se žele riješiti nakon 65. godine, Horvat je poručio da će tokomentirati kada se stajalište poslodavaca iskristalizira.

"Za nekoliko dana i sami sindikati i poslodavci i svi akteri ovog vrlo hrabrog poteza premijera imat će svoj kristalno jasan stav. Kada taj stav bude iskristaliziran, onda ću ga ja kao ministar komentirati", rekao je Horvat na 5G Danu.