nema ih bilo od utorka

HGSS pronašao dva muškarca za kojima je tragao na Velebitu

29.01.2021 u 15:37

Bionic
Reading

Dvojica muškaraca u dobi od 41 i 24 godine nestala su na Velebitu na predjelu Tulovih greda. Tamo su se uputili u utorak, najvjerojatnije na planinarenje, no nisu se vratili te je u petak oko 9 sati o njihovu nestanku obaviještena policija. HGSS je u petak na Instagramu objavio da je nestali dvojac pronađen živ i zdrav

Podsjetimo, zadarska policija odmah je pronašla njihov automobil marke Peugeot u blizini Tulovih greda. Večernji.hr piše da još uvijek nije potvrđeno jesu li dvojica muškarca išla planinariti ili ne, ali se pretpostavlja da je o tome riječ.

Na području na kojem se u petak pretraživalo i tražilo dvije nestale osobe izrazito su teški zimski uvjeti.

'U toku je potraga na području Tulove grede - Dušice u vrlo teškim uvjetima. Traže se dvije muške osobe', istaknuli su u petak oko 14 sati iz HGSS-a i objavili fotografiju teških zimskih uvjeta u kojima traje potraga.

Na fotografiji je vidljivo da je uz puno snijega prisutna magla. Unatoč strahovanjima, na tom području ima i mjesta na kojima se dvojac privremeno mogao skloniti u slučaju potrebe i svi se nadaju da će ipak biti pronađeni živi i zdravi.