'glumi kauboja'

HDZ-ovac prespavao u pritvoru nakon napada na komunalca: 'Opalio sam mu trisku'

17.05.2024 u 17:15

Bionic
Reading

Ante Pijuk, predsjednik HDZ-a Općine Ružić i bivši općinski načelnik, prespavao je u drniškom pritvoru nakon što ga je djelatnik Gradske čistoće Ivan Cigić prijavio policiji za fizički napad

“Prekršajno sam prijavljen zbog remećenja javnog reda i mira i platio sam kaznu od 400”, rekao je Pijuk za Šibenski.hr te dodao da nije istina da je Cigića udario šakom u glavu. “Prvo ću reći da ga nisam udario šakom u glavu, kako Cigić tvrdi, već je dobio plesku, odnosno trisku”, kazao je Pijuk.

Sukob između dvojice nastao je nakon što se majka Ante Pijuka požalila da joj Cigić u srijedu ujutro nije ispraznio žutu kantu za odlaganje plastičnog otpada. Komunalac tvrdi da ga je Pijuk prvo nazvao telefonski i prijetio mu, a kasnije ga i fizički napao, zbog čega ima ozljede glave i nosi Schanzov ovratnik.

“Dotični gospodin već niz godina glumi kauboja. Moja mater je jako bolesna žena, ima artritis i s takvim bolesnim nogama trčala je za kamionom koji je nije htio pričekati da iznese žutu kantu. Vikala je za njima, ali Ivan Cigić nije htio stati. S drugim djelatnicima nikad nemamo problema, jedino s njim. Svi znaju zašto mu se tako žuri, treba požuriti u kafić na Konjevratima i ispijati kavu dva-tri sata u radnom vremenu. Poslije je nazvao moju majku i bio jako bahat, a još je i snimao razgovor bez njenog znanja i u pravu je kad kaže da sam ga nazvao udbašem”, tvrdi Pijuk.

Navodi da je na dan incidenta namjeravao razgovarati s direktorom Čistoće o radu Ivana Cigića, no ovaj ga je ugledao te izašao iz kamiona te mu stao pojašnjavati, tvrdi Pijuk. “Tada sam mu opalio trisku, iako je on svjedoke nagovarao da na policiju kažu da je dobio šaku u glavu”, zaključio je Pijuk.