politička borba

HDZ odgovorio vukovarskom gradonačelniku: 'Za čije to interese radi Ivan Penava?'

08.10.2022 u 16:53

Bionic
Reading

Nakon što je vukovarski gradonačelnik i čelnik Domovinskog pokreta Ivan Penava pozvao premijera Andreja Plenkovića da podnese ostavku zbog sisačke rafinerije, oglasio se i HDZ

'Za čije interese radi Ivan Penava?', pita se vukovarski HDZ u objavi na Facebooku.

'Traži ostavku Andreja Plenkovića sada kad Vučić luzerski mahnita upravo na premijera jer je spriječio dvostruku igru Srbije i u vrijeme kada bosanski unitaristi otvoreno priznaju da su zahvaljujući hrvatskom premijeru i odlukama visokog predstavnika Hrvati istinski pobjednici izbora u BiH. Traži ostavku u vrijeme kada je Orban morao priznati da AP ima jake argumente za promjene lošeg modela upravljanja u Ini i sada kada se sa svakim metrom oslobađanja ukrajinskog teritorija potvrđuje ispravnost dosljedne politike AP u osudi ruske agresije te u vrijeme kada se ulaskom u Schengen i Eurozonu Hrvatska još više odmiče od “rusko-srpskog sveta”', napisali su na Facebooku.

'Traži to u vrijeme kada proširenjem LNG terminala, i to europskim novcem Hrvatska postaje europsko energetsko čvorište. Za čije to interese onda radi Penava? Za hrvatske interese zasigurno NE', zaključuju u HDZ-u.

  • +9
Ivan Penava Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX