reakcija iz vladajuće stranke

HDZ: Milanović je uplašeni i histerični lažljivac!

13.02.2024 u 20:00

Bionic
Reading

'Uplašeni i histerični lažljivac Milanović razotkrio se do kraja i okreće pilu naopako. Sve što njega muči - svaljuje na predsjednika Vlade bez ikakvih argumenata', priopćio je HDZ reagirajući na priopćenje koje je poslijepodne stiglo iz Ureda predsjednika

Predsjednik Zoran Milanović danas je još jednom napao premijera Andreja Plenkovića zbog izbora Ivana Turudića za šefa DORH-a. U priopćenju je napisao kako Plenković u pokušaju 'da obrani neobranjivo – a to je izbor Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika – osporava činjenice, krši zakone, optužuje druge i sluđuje zdrav razum'.

Večeras je stigao HDZ-ov odgovor na predsjednikovo priopćenje.

Iz HDZ-a se pitaju zbog čega se predsjednik Zoran Milanović boji što na čelo DORH-a dolazi osoba izvan tog sustava?

'Njegovi panični pokušaji rušenja već završene i zakonito provedene procedure za izbor glavnog državnog odvjetnika, imaju samo jedan cilj: Zaštitu njega samoga. Prijetnja progonima, vrijeđanje novog glavnog državnog odvjetnika i miješanje u rad SOA-e, DORH-a i drugih nadležnih tijela – sve su to znakovi ozbiljne panike i straha. A ujedno i pokazatelj kako su institucije izgledale dok je on vodio Hrvatsku', kažu iz HDZ-a.

Otvorenim zazivanjem kaznenog progona političkih neistomišljenika, ističu iz HDZ-a, Milanović se vratio u neka bivša vremena - tamo gdje mentalno i ideološki i pripada.

'Umjesto uloge predsjednika Republike koji bi trebao štititi Ustav i brinuti se o usklađenom djelovanju svih tijela državne vlasti, imamo Milanovića koji se otvoreno pridružuje oporbi u pokušajima destabilizacije vlasti. A sad je otišao korak dalje i spustio se na razinu političke komesarke SDP-a Mirele Ahmetović, koja isto želi privatizirati represivni aparat da progoni druge, a sebe i svoje štiti', dodaju iz HDZ-a.

'Za razliku od takvog pristupa, za našu Vladu tijekom cijelog mandata DORH je neovisna institucija, samostalna i lišena ne samo političkog već i svakog drugog oblika pritiska. Hrvatski sabor izabrao je novog glavnog državnog odvjetnika i ta je tema gotova. Stalnim uplitanjem u proceduru za koju nije nadležan, Milanović radi svojih osobnih interesa izlazi izvan svih ustavnih i zakonskih okvira', zaključuju iz vladajuće stranke.