RODILIŠTE NA ČEKANJU

HDZ i SDP zajedno protiv Keruma

15.07.2009 u 14:43

Bionic
Reading

Na trećoj sjednici Gradskog vijeća Splita, vijećnike je uz planirane točke dnevnog reda na stolu dočekao i dodatak u vidu Prijedloga o davanju koncesije za izgradnju crpke potrebne za hlađenje hotela Marjan Hilton koju je potrebno izgraditi na zapadnoj obali, te Prijedlog komasacije zemljišta pokraj KBC-a za izgradnju pristupne ceste za rodilište

Nezavisni vijećnik i stari politički trgovac Nikola Grabić, tražio je da se o rodilištu raspravlja tek za petnaest dana kada se vijećnicima dostavi i lokacijska i građevinska dozvola za rodilište, a ujedno je predložio i da se točka o komasaciji premjesti za iduću sjednicu.

Arena pod istragom

Državno odvjetništvo zatražilo je reviziju ugovora o javno-privatnompartnerstvu sklopljenog između Grada Splita i Sportskoga grada u veziSpaladium arene. Gradske službe rade reviziju ugovora koju ćemodostaviti i Državnom odvjetništvu i vama vijećnicima, izvijestio jeKerum. Gradonačelnik je uvjeren da Grad plaća za dvoranu više nego štobi trebao te da je način na koji je dvorana vrijedna 50 milijuna euragrađena štetan za Grad.

'Nećete mi reći da ja ne poznam situaciju oko rodilišta. Vi trošite novce kako hoćete, kada vi budete šef, a ja ću kako ja hoću, jer sam ja sada šef. Kada se cesta izgradi, služit će isključio za parking. Znam točno koju česticu treba maknuti.

Prva parcela je od Pavlova od koje treba uzeti 200 kvadrata,druga od Tonkića, Jokiću je plaćeno 12 milijuna kuna, Makjanić Kunić je dobila 13,7 milijuna kuna, Draganja Petar i Dodig tražili samoposlugu na Sućidru i još dva prostora u Gradu što vrijedi preko 5 milijuna kuna i što nije pristojno.

Prema njima bi 600 kvadrata izašlo oko sedam tisuća eura kvadrat. Postoji rješenje, prođe se malo desno i eto cesta', ljutit je bio vidno umorni Kerum koji je za sporna zemljišta ne želi dati više od 1,8 milijuna kuna.

Predsjednik Gradskog vijeća Tomislav Gojo je nakon sat vremena prekinuo raspravu, a prijedlog opozicije da se u pisanom obliku pripreme svi podaci o pristupnoj cesti za iduću sjednicu Gradskog vijeća kao i dokumenti o komasaciji vlasnika usvojen je sa 14 glasova SDP-a i HDZ-a za i 9 glasova Kerumove liste - protiv.