mikulić poručio:

HDZ će podržati prijedlog zagrebačkog proračuna za 2018.

21.12.2017 u 14:40

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) poručio je u četvrtak da će HDZ podržati prijedlog proračuna Grada Zagreba za 2018. jer je usvojeno svih sedam HDZ-ovih amandmana u iznosu od 98 milijuna kuna, pa i 'amandman svih amandmana' - rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na produženju Branimirove ulice

Svi amandmani koje smo dali u iznosu od 98 milijuna kuna su prihvaćeni pa će HDZ-ovi zastupnici dići ruku za novi proračun, izjavio je Mikulić novinarima u stanci sjednice Gradske skupštine dodavši kako će se riješiti i imovinsko-pravni odnosi u dijelu Branimirove ulice, što je dugo godina kočilo prometno rješenje za ulazak i izlazak iz Zagreba s istočne strane grada.

HDZ je s amandmanima išao vrlo racionalno, konkretno i s onim stvarima za koje misli da su dobre - od izgradnje vrtića u Brezovici, Novom Zagrebu-zapad, na području Klare i Sesvetskog Kraljevca, preko Doma kulture u zagrebačkoj Dubravi, rekonstrukcije Doma zdravlja u Šapanskom, do rješavanja potreba za sportom u Zagrebu i opreme Hrvatskog katoličkog učilišta, kaže Mikulić.

HDZ za izdvajanje ZET-a i Velesajma iz Zagrebačkog holdinga

HDZ podržava izdvajanje ZET-a i Zagrebačkog velesajma iz Zagrebačkog holdinga, jer su to gubitaši. 

  • +16
Rasprava Zagrebačke Gradske skupštine Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov

'Možemo povući sredstva iz EU fondova za subvencioniranje javnog prijevoza, time ćemo racionalizirati i modernizirati ZET i dobiti javni prijevoz kakav naši građani zaslužuju', istaknuo je Mikulić. Na Velesajmu dvije trećine prostora nije u funkciji, gubici iznose 30-40 milijuna kuna godišnje. Treba vidjeti što i kako dalje s tim, a Grad je vlasnik dijela zemljišta, kaže Mikulić.

'Idemo na novu racionalizaciju i modernizaciju, zašto ne bi imali podružnice koje će biti samostalne u vlasništvu Grada i koje će generirati dobitke, a ne gubitke', poručio je predsjednik Gradske skupštine dodavši kako će dugove sanirati Holding.