SASTANAK SEECP-A

Hashim Thaci neće u Sarajevo: Poziv je bio ponižavajući

06.07.2019 u 22:37

Bionic
Reading

Hashim Thaçi odbio je doći u Sarajevo na sastanak Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) zbog ponižavajućeg tretmana

Kao razlog naveo je poziv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je, kako je rekao, bio ponižavajući, jer Kosovo nije tretirano kao druge države sudionice.

"Unatoč volji i spremnosti da sudjelujem na SEECP-u, ponižavajući poziv sadašnjeg predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine spriječio me je da predstavljam Kosovo na ovom sastanku", napisao je Thaçi na Facebooku.

Prema njegovim riječima, Priština je uvijek bila spremna za dobrosusjedske odnose s BiH i na uzajamno priznavanje. "Ali, nažalost, naša volja se neprestano zloupotrebljava, kao što je to sada slučaj sa sastankom SEECP-a u BiH.

Minimum koji Kosovo zahtjeva za sudjelovanje na takvim forumima jeste jednak tretman s drugim zemljama sudionicama", naveo je Thaçi.

Kako prenosi B92 izvještaj RTK2, Thaçi smatra da je ponašanje BiH neprihvatljivo i paradoksalno, jer predstavnici te države potpuno primjenjuju anti-europske prakse, koje se, kako je naveo, "ne razlikuju od onih u Srbiji".