BITKA ZA ZAGREB

Hasanbegović otkantao Bandića: Tito nije ni imenovan na referendumu

23.05.2017 u 12:13

Bionic
Reading

Zlatko Hasanbegović odbacio je ideju da se o Titovu trgu u Zagrebu odlučuje na referendumu

Na upit tportala je li mu prihvatljiva ideja da o promjeni imena Trga maršala Tita odluče građani na referendumu Hasanbegović nam je odgovorio: 'Naravno da nije jer nije ni imenovan na referendumu.'

Lista Brune Esih, koju snažno podržava i Zlatko Hasanbegović, jedan od kandidata na nedjeljnim lokalnim izborima u Zagrebu, ostvarila je velik uspjeh osvojivši pet vijećničkih mandata. Njihovi glasovi mogli bi biti presudni pri sklapanju većine koja bi pružala podršku Milanu Bandiću, pa je već počelo nadigravanje.

Već tijekom izborne noći Hasanbegović je promjenu imena Titova trga, koji se nalazi u samom središtu Zagreba, postavio kao uvjet za bilo kakvu suradnju. Taj je trg već niz godina trn u peti desničarskim skupinama koje traže promjenu njegova imena u Kazališni trg inicijativom 'Krug za trg'.

Iako je Bandićev 'ministar financija' Slavko Kojić izjavio da, ako je to uvjet za suradnju, promjena imena ne bi trebala biti problem, ubrzo je stiglo i šefovo pojašnjenje. Bandić smatra da se o promjeni imena trga treba odlučiti na referendumu jer bi u suprotnom odmah poslije dolaska neke lijeve opcije na vlast ono bilo vraćeno.

S time se očito ne slaže Hasanbegović pa će biti zanimljivo pratiti razvoj situacije oko formiranja nove većine u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.