ne kriju oduševljenje

Ekstaza u stožeru Brune Esih, Hasanbegović najavio osnivanje stranke

21.05.2017 u 18:46

Bionic
Reading

Kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba Bruna Esih došla je u izborni stožer već u 18.15, a dočekala ju je optimistična atmosfera

Bruna Esih, kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba, u 18.15 došla je u svoj izborni stožer u bosanskohercegovačkom restoranu Mostovi na Radničkoj cesti u Zagrebu. Zanimljivo je to što je, unatoč relativno skromnoj predizbornoj komunikaciji s medijima, interes medijskih kuća, sudeći prema broju televizijskih kamera, poprilično velik.

Atmosfera u stožeru je optimistična, a optimizmom je prštala i kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu.

'Rezultati će biti dobri, vrlo brzo ćemo doznati prave brojke', rekla je za tportal Bruna Esih.

Atmosfera u stožeru Brune Esih Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Iako je Bruna Esih, prema izlaznim anketama, u Zagrebu osvojila 10,26 posto, čime je iza Milana Bandića, Anke Mrak Taritaš i Sandre Švaljek, u izbornom stožeru nisu krili oduševljenje tim rezultatima jer su u Zagrebu potukli HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Dragu Prgometa, koji je dobio 5,75 posto glasova. Usto, obradovalo ih je i to što je u Splitu od također HDZ-ova kandidata Andre Krstulovća Opare bolje prošao Željko Kerum.

Bruna Esih se ponovno kratko pojavila u svom izbornom stožeru oko 20 sati, a uz gromoglasne ovacije okupljenih pristaša zagrlila se sa Zlatkom Hasanbegovićem.

  • +10
Lokalni izbori 2017: Stožer Brune Esih Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Rezultati su i bolji nego što smo očekivali', poručila je pritom Esih. Na pitanje zašto je nije bilo više u medijima odgovorila je kako je išla tamo kamo su je pozivali, ali nije htjela ići bilo kamo. Evo što je odgovorila na upit mogu li se njezini rezultati popraviti do kraja večeri:

'Rezultati su iznad svih očekivanja, no još će se vidjeti hoće li oni biti još i bolji', rekla je Esih i za kraj poručila kako ostaje vjerna biračima, ali i svom saborskom klubu.

Zlatko Hasanbegović je ekskluzivno za tportal rezultate ocijenio spektakularnim.

'Ovim prvim preliminarnim rezultatima potvrđen je parlamentarni status Brune Esih, Željka Glasnovića i mene, a samim time ovi rezultati pokazuju zametak nove političke platforme koja će se vrlo brzo profilirati na budućim parlamentarnim izborima', rekao je Hasanbegović za tportal.

Kako vrijeme protječe i pristižu svježi rezultati, atmosfera u stožeru Brune Esih sve je veselija. Kad god se ona pojavi sa svojim suradnicima oko glavne pozornice u stožeru, slijedi skandiranje: 'Bruna, Bruna', a kad god se pokazuju rezultati u Splitu, njezine pristaše ih pozdravljaju uz: 'Kerum, Kerum'.

U izbornom stožeru Brune Esih pojavila se i bivša ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić, koja je u razgovoru s novinarima svoj dolazak u stožer neovisne kandidatkinje pojasnila riječima kako je oduvijek smatrala Esih dobrom i kvalitetnom osobom. Na upit je li njezin dolazak u stožer Brune Esih svojevrsna poruka premijeru Andreju Plenkoviću, Juretić je kazala kako stranka nije jedan čovjek, već program. Novinare je zanimalo i hoće li se bivša ministrica vratiti u politiku, no Juretić takvo što nije decidirano potvrdila ni opovrgnula.

Inače, u stožeru je, s obzirom na polučeni rezultat, sve veselije. Nakon 22 sata dopušteno je točenje alkohola, tamburaši su spremni glazbom uveličati uspjeh neovisne kandidatkinje, a stožerom odjekuje skandiranje 'Bruna, Bruna', popraćeno pjesmama Marka Perkovića Thompsona. Kada su tamburaši oko 22.30 krenuli sa svirkom, prva je bila pjesma koju je za Dragu Prgometa naručio izborni stožer Brune Esih, i to 'Uzalud vam trud svirači'.

Podršku Bruni Esih u njezinu stožeru došli su dati predsjednik HHO-a Igor Peternel, novinar i TV voditelj Tihomir Dujmović te nekadašnji saborski zastupnik iz redova pravaša Ante Kovačević.