'neka građani odluče'

Bandić poručio Hasanbegoviću da svoju podršku ne uvjetuje promjenom imena Trga maršala Tita

22.05.2017 u 19:38

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otkrio je pod kojim uvjetima i s kime misli sastaviti većinu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini te hoće li promijeniti ime Trga maršala Tita, što zahtijeva Zlatko Hasanbegović

'Pod šatorom pobjednika nađe se mjesta i za one koji drugačije misle. Imam ja političkog iskustva i pragme. Lakše je okupiti većinu kad ste prvi. Što se tiče velike koalicije, mislim da u Hrvatskoj netko treba pozvati na jedinstvo.

Meni će ovo biti šesti mandat, ali bio bih jednako toliko sretan i da napravimo veliku koaliciju. Zagreb je drugi parlament Hrvatske i idemo biti zajedno. Ja bih time bio sretan.

Spremna je stranka kojoj sam na čelu ostati bez ijedne čelne funkcije u Skupštini, samo da napravimo veliku koaliciju. Spremni smo sve žrtvovati da vidimo hrvatsko zajedništvo', rekao je Milan Bandić gostujući u emisiji RTL Danas.

Komentirao je i Zlatka Hasanbegovića koji je rekao da je uvjet za suradnju s Bandićevom strankom u Gradskoj skupštini promjena imena Trga maršala Tita.

'Ne mogu se požaliti na odnos s gospodinom Hasanbegovićem. Poštujem svakoga. U politici nema uvjeta, ima puno mudrosti, pragme, vizije. Moja sugestija njemu je da nema uvjeta. Moj stav je da građani odluče', rekao je Bandić.