česta promjena partnera

Hasanbegović o tome da je bio uz Plenkovića, Bandića i sada Škoru: Moje političko polazište je potpuno isto

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 23.06.2020 10:30
  • Objavljeno 18.06.2020 u 20:59

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Prvi na listi Domovinskog pokreta u gradu Zagrebu je Zlatko Hasanbegović kojeg su građani upamtili po tome da je inicirao dokidanje naziva trga Maršala Tita u Zagrebu. Za predstojeće parlamentarne izbore kaže da oni nisu komunalni i da u prvoj izbornoj jedinici zastupa ''konkretan nacionalno-politički program''

'Moje političko djelovanje građanima je poznato. Hrvatskoj su potrebne korjenite promjene, sistemske. Majka svih promjena je promjena izbornog zakona jer on je preduvjet za dobivanje autentičnog političkog predstavništva u Hrvatskom saboru, da se ne događa ovo gaženje izvorne biračke volje koje je obilježilo vladavinu gospodina Andreja Plenkovića'', kazao je Hasanbegović.

Kada je riječ o Zakonu o obnovi Zagreba kaže da je to bilo ''predmet kvazi aktivizma i različitih oblika demagogije''. ''To je jedna ozbiljna tema. Naravno da je zakon poželjan, ali budimo iskreni – za ono što je potrebno Zagrepčanima oštećenima u potresu u krajnjoj liniji nije ni potreban novi zakon i dosadašnji okvir omogućuje postupanje u tom slučaju. Kod nas nije problem zakona, nego problem nesposobnosti političkih elita u provedbi tog zakona'', smatra Hasanbegović.

Komentirao je i izjavu Miroslava Škore koja je podigla prašinu u javnosti nakon što je šef Domovinskog pokreta rekao da se žena, ako zatrudni nakon silovanja, treba s obitelji dogovoriti to učiniti.

''Gospodin Škoro je objasnio što je pod time mislio. Ja načelno odbijam sudjelovati u banalnoj i trivijalnoj raspravi o takvom važnom pitanju zakonskog reguliranja pitanja pobačaja, što je obveza koju je Ustavni sud propisao. U roku od dvije godine gospodin Plenković, predan svom autentičnom demokršćanstvu po tom pitanju nije ništa učinio. To je osjetljivo pitanje koje ima moralnu, pravnu, religiju, etičku pozadinu i u tome se ne može raspravljati u formatu dnevno-političkih rasprava'', poručio je Hasanbegović u Dnevniku Nove TV.

Naveo je da zastupaju zaštitu života od začeća do smrti te da sada imamo činjenicu da postoji zakonsko pravo na pobačaj do 10. tjedna.

'S jedne strane imamo pravilo i načelo, a s druge iznimke. Zakonodavac prije donošenja zakona mora pristupiti ozbiljnoj raspravi i nema potrebe stvarati moralnu paniku i pristupati različitim celebrity kampanja', poručuje Hasanbegović.

Na pitanje mijenja li on često strane u politici, s obzirom na to da je bio i u Andreja Plenkovića i uz Milana Bandića, a sada je u Domovinskom pokretu s Miroslavom Škorom, Hasanbegović odgovara da je njegovo političko polazište ''potpuno isto''. ''Politička partnerstva nisu sama sebi svrha, nego legitiman instrument ostvarivanja političkog cilja'', zaključi je Hasanbegović.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!