PROBLEMI S JAPANSKIM IGRAČEM

Hajduk svladao Primorac, Inoha odbio igrati

16.01.2012 u 21:07

Bionic
Reading

U prvoj pripremnoj utakmici Hajduk je svladao Primorac iz Stobreča 2:1, no utakmica je ostala u sjeni Masahika Inohe koji je odbio nastupiti

U prvoj od četiri trening utakmice koliko će Hajduk odigrati do odlaska na pripreme u Tursku, bijeli su sa 2:1 svladali trećeligaša Primorac 1929 iz Stobreča 2:1. Zgoditke za Hajduk zabili su Vuković u 24. i Lendrić u 52. minuti, a pred sam kraj susreta smanjio je Luka Franić.

Balakov je u igru poslao gotovo sve igrače koje ima na raspolaganju, opravdano su izostali tek Gabrić i Ahmad Sharbini, te neopravdano Masahiko Inoha koji je nešto ranije u pratnji menadžera napustio klub. Navodno je Japanac nezadovoljan dugovanjima, koji su generirali njegove probleme, no iz Hajduka tvrde kako će sve biti u redu. Cijela mala drama događala se pred utakmicu sa Primorcem kada je Inoha dva sata prije utakmice napustio hotel gdje su bili smješteni igrači. Zatim je po njega došao menadžer koji je ranije poslao zahtjev za raskid ugovora, a nakon hitnih konzultacija, navodno su svi problemi riješeni.

'Inoha će se u utorak ujutro pojaviti na treningu', rekao je okupljenim novinarima predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš.

Hajduk Inohi duguje plaće za studeni i prosinac, no navodno je Inoha namjerno ili ne zaboravio Hajduku ispostaviti račun te mu zbog toga bijeli nisu ni isplatili dugovanja. Više o cijelom slučaju znat će se u utorak, kad se Inoha pojavi ili ne pojavi na jutarnjem treningu. No u svakom slučaju potez Japanca bacit će sjenu na nastojanje Hajduka da se u prijelaznom roku pojača. Igrači nerado dolaze u klub koji neredovito ispunjava svoje obaveze bez obzira što se u Inohinom slučaju radi o plaćama za studeni i prosinac.