SIGURAN PROLAZ U KUPU

Hajduk lako preko Karlovca do četvrtfinala

26.10.2011 u 19:48

Bionic
Reading

Hajduk je posljednja momčad koja je izborila osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa. 'Bili' su na Poljudu svladali Karlovac sa 3:2 golovima Vukušića (2) i Sarića, dok su za goste zabijali Ivičić i Štefančić

Lakše nego što to rezultat sugerira Splićani su svladali Karlovac te se tako pridružili Dinamu, Istri 1961, Rijeci, Zagrebu, Osijeku, Cibaliji i drugoligašu Vinogradaru u četvrtfinalu.

Već u uvodnoj fazi utakmice pobjednik je bio riješen. U četvrtoj minuti je ubacio James, Leko je kratko odbio loptu, a Vukušić iz voleja pogodio suprotni kut. Novo veselje za domaće navijače uslijedilo je u 19. minuti kada je Ahmad Sharbini proigrao Sarića, a ovaj je zabio svoj prvi gol za Hajduk. Do odmora mogli su Balakovi igrači unakaziti Karlovčane, ali nepreciznost i golman Grabovac spasili su goste od potopa.

U 57. minuti je ubacio Anas Sharbini, a Vukušić glavom zatresao mrežu i tako riješio sve dileme. No, golova je i dalje bilo, ali sada su zabijali Karlovčani. U 69. minuti pogriješio je Andrić, a priliku je iskoristio Ivičić. Do kraja utakmice 'bili' su imali nekoliko dobrih situacija da zabiju četvrti pogodak, među njima i jedanaesterac koji je zapucao Ahmad (75. minuta), ali još jednom se zatresla Kalinićeva mreža. U drugoj minuti sudačke nadoknade nakon ubačaja s desne strane pogodio je Štefančić.

Predsjednik povjerenstva za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa Neven Kolić zakazao je za petak (28. listopada) u 10 sati u Kući hrvatskog nogometa u Zagrebu ždrijeb parova četvrtfinala.