MEMORIJAL ANDRIJE ANKOVIĆA

Hajduk lako do osvajanja turnira u Gabeli

04.02.2013 u 18:28

Bionic
Reading

Visokom pobjedom od 3:0 Hajduk je osvojio Memorijal Andrije Ankovića. Splićani su do pobjede došli boljom igrom u drugom dijelu, a promašili su i udarac s bijele točke

Iako je Mišo Krstičević u Gabelu proveo kombiniranu momčad bez desetak prvotimaca, Hajduk je zasluženo stigao do trofeja. Nakon Zrinjskog svladali su Splićani i podgoričku Budućnost i pred oko 1.500 gledatelja osvojili Memorijal Andrije Ankovića, nekadašnjeg igrača Hajduka.

Slomili su Splićani otpor žilavih Crnogoraca tek u drugom dijelu susreta, najprije je u 53. minuti zabio Sušić, potom pet minuta kasnije i Kouassi, da bi točku na i pred sam kraj utakmice stavio Ivan Vuković, koji je danas zaigrao s kapetanskom trakom oko ruke. Vuković je zabio gol svojoj nekadašnjoj momčadi, aktualnom prvaku i najboljoj momčadi Crne Gore, no stigao je popularni Giga pogoditi i gredu, te promašiti kazneni udarac.

Hajduk je krenuo u sastavu Blažević, Vladislavić, Jonjić, Milović, Stojanović, Plazonić, Lima, Tomaš, Sušić, Kouassi i Vuković, kasnije je u igru Krstičević uveo i Vladislavića, Caputa, Tomaševića, Jelića i Medaka. Igrači su nastupili s crnim florom oko ruke, u spomen na danas preminulog prvotimca Hajduka i reprezentativca Jugoslavije Zlatka Papeca. Tijekom cijelog susreta Hajduk je dominirao i na koncu stigao do zaslužene pobjede.

Hajdukovi igrači pokupili su i većinu nagrada, najbolji igrač turnira je Jean Kouassi, a igračem koji najviše svojim stilom i igrom podsjeća na Andriju Ankovića proglašen je Ivan Vuković. Do početka prvenstva Hajduk će odigrati još jednu prijateljsku utakmicu, u subotu ih čeka ogled s ljubljanskom Olimpijom na Poljudu.