1:0 U KRANJČEVIĆEVOJ

Hajduk ipak sredio Ćiru i njegov Zagreb

09.11.2012 u 18:39

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka pokvarili su povratak Ćire Blaževića na klupu Zagreba i minimalnom pobjedom 1:0 stigli do osme pobjede u sezoni

Iako je Miroslav Blažević najavljivao veliku pobjedu Zagreba nad Hajdukom, to se ipak nije dogodilo. U ne odveć kvalitetnoj nogometnoj predstavi na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu, 'pjesnici' su ipak pokleknuli i minimalnim porazom ostali na dnu prvoligaške ljestvice. Bila je to prva utakmica 15. kola MAXtv Prve lige, a preostale se igraju tijekom subote i nedjelje.

Loš travnjak, natopljen vodom, sigurno je bio dobrim razlogom za slabu igru jednih i drugih, a ni kvar na jednom od semafora nije pridonio boljem nogometnom doživljaju. Hajduk je od početka utakmice vladao terenom, igrao svoju igru i prijetio domaćem golmanu. Domaćini su mahom prijetili iz kontranapada, no bili su slabi u završnici. Srećom po 'pjesnike', niti napadači iz Splita se nisu iskazali, pa se na poluvrijeme otišlo s miroljubivih 0:0.

Početkom drugog dijela vidjeli smo prvi i jedini pogodak na utakmici. U 49. minuti Maglica je nakon jednog brzog napada gurnuo loptu u for Andrijaševiću koji vrlo koncentrirano prebacuje istrčalog golmana Livakovića i pogađa mrežu.

Nakon primljenog gola nogometaši Zagreba malo su stisnuli gas, poštenije priprijetili gostujućem vrataru Blaževiću, no dojam je da osim Abdurahimija nisu imali rasploženog igrača koji bi mogao napraviti nešto značajnije u napadu. Ostalo je 1:0 za Hajduk, a Ćiro je tako porazom započeo svoju novu odiseju u Kranjčevićevoj.

Zagreb je tim porazom ostao na slabašnih devet bodova ostvarenih sa samo dvije pobjede i tri remija u 15 odigranih kola, te je predzadnji na ljestvici, dok je Hajduk stigao do treće pobjede za redom, ukupno osme u prvenstvu, i čvrsto drži drugo mjesto s osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Dinamo koji ima i utakmicu manje.