protjerivanje diplomata

Hajdaš Dončić: Ne treba žešće odgovarati Srbiji dok se sve ne raščisti

21.11.2023 u 09:01

Bionic
Reading

Hrvatska ne treba 'žešće' odgovarati Srbiji dok se situacija ne raščisti, izjavio je u emisiji U mreži Prvog predsjednik saborskog Odbora unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Siniša Hajdaš Dončić, komentirajući potez Beograda koji je prvog tajnika u Veleposlanstvu Republike Hrvatske proglasio 'personom non grata' zbog navodne 'špijunaže i vrbovanja za suradnju s hrvatskom obavještajnom službom'

Marko Pavić (HDZ) je kazao kako se time zaoštava odnos između Hrvatske i Srbije. Ponovio je da Zagreb odbacuje sve navode.

'Smatramo da su to predizborni trikovi Srbije. Osuđujemo to i zadržavamo pravo da jednako reagiramo', kazao je Pavić za HRT.

Predsjednik saborskog Odbora unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Siniša Hajdaš Dončić  (SDP) najavio je da će odbor tražiti izvješće od relevantnih institucija u Hrvatskoj.

'U Srbiji je već predizborna groznica. Nadam se da to nema veze s pripremama izbora u Hrvatskoj, međutim - gospodin Vučić se zna vrlo čudno ponašati', dodao je.

Poručio je da Hrvatska ne treba 'žešće' odgovarati dok se situacija ne raščisti. Hrvatska treba odgovoriti - ali polako, dodao je.

'Potpuno očekivano, gospodin Markić iz SOA-e je nedavno u intervjuu najavio - sve je to dio predizbornog folklora koji se vrlo često događa u Srbiji', kazala je Vesna Vučemilović (Hrvatski suverenisti) .