ANONYMUS NAPADA

Hackeri Sonyju: 'Pripremite se za najveći napad dosad!'

14.04.2011 u 10:15

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana Sony se uspio sudski nagoditi s Georgeom Hotzom, mladim genijalcem koji je uspio probiti zaštitu PlayStation 3. No, čini se da su njihovi problemi s hackerima tek započeli...

Sudska nagodba između Sonyja i G. Hotza obavljena je prije nekoliko danas obećanjem Hotza da više neće internetom širiti saznanja do kojih je došao prilikom razbijanja softverske zaštite PlayStationa 3. Usto je buntovni Hotz pozvao na bojkot svih Sonyjevih proizvoda i na povrat onih koje ste kupili nedavno.

 

Podsjećamo, G. Hotz se Sonyju zanatio iz razloga što Sony svojim korisnicima zapravo ne dopušta, uvjetno rečeno -  prčkanje po konzoli koju su kupili i pošteno platili. Hotz zaštitu konzole nije probijao zbog iogara, već kako bi došao do OtherOS-a, operativnog sustava koji je zaključan od strane Sonyja nakon što je Hotz prethodno kroz njega uspio doći do informacija o radu grafičke kartice PlayStationa 3. Dakle, čovjek nije pokušavao nikoga prevariti, najmanje Sony, već jednostavno vidjeti na koji način funkcionira njegova konzola.

 

Sony iz nama nepoznatoga razloga ne dopušta takve stvari, te se onda čestu vucara po sudovima i zadobiva negativan publicitet, od kojega imun nije ostao ni Hotz zbog nekih svojih poteza.

 

Prilikom nagodbe Hotza i Sonyja, ponovo se javila hackerska skupina 'Anonymus' koja je prošloga tjedna Sonyju zadala nekoliko obziljnih udaraca srušivši web stranice Sony.com, PlayStation.com, pa čak i PlayStation Network.

 

Oni su u svom 'proglasu' također sve pozvali na bojkot Sonyjevih proizvoda, a Sonyju poručili: 'Pripremite se na najveći napad kojemu ste ikada svjedočili!'.

 

Grupu 'Anonymus' dodatno je razljutilo to što je Sony od YouTubea zatražio IP adrese svih onih koji su pogledali njihovu video najavu prvog napada.