žestoke kritike

Habijan: Most demagoški pokušava profitirati na ugrozi života ljudi

13.12.2021 u 14:13

Bionic
Reading

Saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan u ponedjeljak je zapitao oko čega bi se to Mostov Nino Raspudić i premijer Andrej Plenković trebali sučeliti, optuživši Most za demagoški i populistički pokušaj profitiranja na ugrozi zdravlja i života ljudi.

"Mi u HDZ-u postavljamo vrlo jednostavno pitanje – oko čega bi se to Nino Raspudić i premijer Andrej Plenković trebali sučeliti? Možda o borbi s pandemijom gdje predsjednik Vlade, kao i svi svjetski lideri i struka, zagovara cijepljenje, što je u ovoj situaciji jedino dostupno rješenje za izlazak iz krize i spašavanju ljudskih života? Bi li se trebali sučeljavati o kaosu, bezvlađu i dodatnim podjelama u društvu, što zagovara Raspudić?" zapitao je Habijan komentirajući Raspudićev poziv premijeru na sučeljavanje.

Ako se želio sučeliti s Vladom oko gospodarske situacije, je li to oko rasta BDP-a, oko podizanja kreditnog rejtinga Republike Hrvatske prema svim standardnim agencijama, oko rasta plaća, dobre turističke sezone ili o apatiji, beznađu i svemu onome što predlažu, a što je uvod u gospodarsku propast, kako zagovara Raspudić, ustvrdio je.

Ili je to, dodaje, pitanje Hrvata u BiH gdje predsjednik Vlade zagovara ravnopravnost i ističe konstitutivnost svih naroda u BiH ili je to ono što Raspudić zagovara na način da podiže spomenik i slika se pokraj zlatnog Bruce Leeja u Mostaru, kao dokaz građanske BiH?

"Slika djeteta koja je danas objavljena, vezana za skupljanje potpisa za referendum, samo pokazuje svo licemjerje ne samo Mosta nego prije svega Raspudića. Do sada je njihovo ponašanje u covid-krizi pokazalo dno, a ovo danas je definitivno dno dna Mosta", ocijenio je Habijan.

Upitan je li se Raspudić htio sučeljavati u vezi s korupcijom, s obzirom na to da je premijera pozvao pred Remetinec, Habijan je kazao da sve rasprave koje se vode u Hrvatskom saboru i medijskom prostoru pokazuju sve ono dijametralno suprotno protiv čega se grčevito bori Most, a to je, ističe, da je hrvatsko pravosuđe nezavisno i samostalno.

Ne znam ima li potrebe ponavljati argument da sve presude i postupci koje se vode protiv visokih dužnosnika, uključujući i dužnosnike HDZ-a i u konačnici presude u slučaju Fimi media, jer mislim da nikom pametnom, dobronamjernom i sa zdravim razumom ne može govoriti ništa drugačije osim toga da je pravosuđe samostalno i neovisno i da borba protiv korupcije, kazao je Habijan.

Premijer je neki dan prozvao Most da ovu situaciju demagoški i populistički koriste da politički profitiraju na ugrozi zdravlja i života ljudi i pozvao ga je, ako su to doista stavovi Mosta, da u ovoj situaciju obiđu covid odjel, pa ako onda nakon što vidi te pacijente, govori i dalje tako ako misli da je to ispravno. Nije bila riječ ni o kakvom sučeljavanju nego o kulturnom pozivu na obilazak covid odjela, pojasnio je.

"O čemu bi se to premijer trebao sučeliti s Raspudićem? Što je to Most do sada konstruktivno u hrvatskoj politici pokazao? Samo demagogija i licemjerje, i o tome se radi", zaključio je Habijan.

sve osim nogometa

Učitavanje...