zastupnik mosta

[VIDEO/FOTO] Raspudić ispred Remetinca: Ako Plenković ostaje u BiH, možemo se sučeliti za Božić u Mostaru

13.12.2021 u 12:57

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Mosta, Nino Raspudić pozvao je jučer premijera Andreja Plenkovića da se nađu ispred zatvora u Remetincu. S obzirom na to da je premijer Plenković u službenom posjetu Bosni i Hercegovini, Raspudić je pred zatvorom u Remetincu održao konferenciju za novinare

Prekjučer me u jednom nekontroliranom ispadu pozvao da u roku sat vremena dođem na covid-odjel, što smatram potpuno neprikladnim. Džentlmenski sam uzvratio, pozvavši ga dan ranije, na njihovom domaćem terenu. Maloprije sam obaviješten da su na stranici HDZ-a objavili da neće doći na ovo sučeljavanja. Prvi put u svojoj povijesti oni tvrde da je on pogriješio jer su napisali da nisam njegov kalibar, a on je prekjučer mene zvao na sučeljavanje, rekao je Raspudić na konferenciji za novinare.

Moje prijatelje i suradnike ne naganjaju OLAF i USKOK, niti su stanovnici Remetinca. Uskoro će ih ovdje biti više nego na Trgu žrtava fašizma. Ne isključujem činjenicu da se Plenković neće ni vratiti iz BiH, kao neki drugi, ne znam koliko su daleko stigli istražitelji iz OLAF-a. Ako ostaje tamo, možemo se sučeliti za Božić, bit ću u Mostaru, poručio je Raspudić, prenosi N1.

Istaknuo je da se zalažu da se samo odluke koje se tiču ograničavanja slobode ljudi donose u Saboru. “Nije slučajno da o koroni raspravljamo ispred zatvora Remetinca. Skrećem vašu pažnju da je Vlada donijela odluku da se oprema nabavlja pod oznakom tajno i mimo Zakona o javnoj nabavi. Uvjeren sam da će korona-priča dobivati svoje pravosudne nastavke i da će biti nekih novih stanara u zgradi iza”, rekao je mostovac.

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

Upitan o istupu u Saboru Hrvoja Zekanovića, koji je prozvao desne opcije zbog cijepljenja, Raspudić je rekao da im Zekanovićev istup neće naštetiti jer opcija Hrvatskih suverenista teži 1 posto, a unutar te opcije Zekanović teži manje. “Njegov istup je problematičan jer u situaciji gdje HDZ i Plenković drže sve konce Zekanović optužuje oporbu”, dodao je.

  • +4
Nino Raspudić Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Rekao je i da se bivša ministrica vanjskih poslova Marija Pečinović Burić zalagala za ukidanje kategorije konstitutivnih naroda u BiH. “Kad smo je pitali o tome, dobili smo odgovor na engleskom. To je HDZ. Ne sumnjam da Plenković želi pomoći Hrvatima u BiH, ali on će ići samo do one granice koju mu dopušta Bruxelles”, kaže Raspudić.