NASTAVAK POLEMIKE

HDZ odgovorio Raspudiću: Radi jeftinih poena spreman žrtvovati stotine života građana

12.12.2021 u 19:19

Bionic
Reading

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) reagirala je u nedjelju na istup saborskog zastupnika iz Kluba Mosta Nine Raspudića ocjenjujući da je on "radi jeftinih političkih poena spreman žrtvovati još stotine života hrvatskih građana"

"Politikantski profiter na tuđim životima Nino Raspudić jučer se prepao - suočen s vlastitim licemjerstvom. A danas je još jednom razotkrio svoje savezništvo sa SDP-om i krajnjom ljevicom, ponavljajući njihove pamflete i izljeve mržnje spram HDZ-u", navodi se u objavi HDZ-a na facebooku.

Nezavisni zastupnik iz saborskog Kluba Mosta Nino Raspudić, koji se u subotu nije odazvao premijerovom pozivu da zajedno obiđu covid-odjel klinike "Dr. Fran Mihaljević", u nedjelju je putem facebooka Plenkovića pozvao da se pred predstavnicima medija sučele ispred zatvora u Remetincu u ponedjeljak u podne.

HDZ mu je na to poručio da mora još puno "politički sazrijevati" i podsjetio da predsjednik hrvatske Vlade u ponedjeljak odlazi u Sarajevo i Mostar kako bi se založio za ravnopravni položaj hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i za reformu izbornog zakona.

"Raspudić mora još puno politički sazrijevati, on nije kalibar za sučeljavanje s Andrej Plenković, koji će sutra - za razliku od dvoličnih MOST-ovaca i njihovog šegrta Penave - otići u Sarajevo i Mostar kako bi se založio za ravnopravni položaj hrvatskog naroda u BiH i za reformu Izbornog zakona", istaknuo je HDZ.

Poručio je da Raspudiću ostaje samo lamentiranje s njemu sličnima koji hrvatski narod odgovaraju od cijepljenja i/ili od jednostavnog testa.

"Stoga demagogu Raspudiću ostaje samo lamentiranje s njemu sličnima iz bešćutne MOST-ove družine, koja hrvatski narod odgovara od cijepljenja i /ili od jednostavnog testa. Dovodeći građane u zabludu s ciljem stjecanja ponekog jeftinog političkog poena, licemjeri su spremni žrtvovati još stotine života hrvatskih građana. Istodobno druge političare - zbog njihovih razboritih stavova - besramno i bezobrazno nazivaju  'politički korumpiranim žetonima'", stoji u reakciji HDZ-a uz poruku: "Jadno - jadnije - MOST. Srećom, Hrvati to dobro vide i znaju!"