odlazi iz vlade

Mostov guru Ivica Relković dao ostavku

27.03.2017 u 13:21

Bionic
Reading

Ivica Relković u petak je podnio ostavku na mjesto posebnog savjetnika Mostova potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića. 'Do konca lokalnih izbora povukao sam se iz Vlade jer smatram da bi ta pozicija bila nekompatibilna, pa moguće i u zoni sukoba interesa s mojim novim projektom. U potpunosti se želim angažirati na analitičkom blogu koji sam pokrenuo', rekao je za tportal Ivica Relković

Ivica Relković, koji je u vladi Tihomira Oreškovića bio savjetnik potpredsjednika Vlade Bože Petrova, a u aktualnoj Vladi posebni savjetnik Mostova ministra uprave i potpredsjednika Vlade Ivana Kovačića, kaže da 'ne zna kako će se Most postaviti' prema njegovoj ostavci.

Naime, Relković je svojim savjetima od početka sudjelovao u stvaranju nacionalne platforme Mosta nezavisnih lista, a u medijima je redovito opisivan kao mastermind Mosta, čovjek čiji savjeti često i presudno utječu na šefa stranke Božu Petrova.

'Kako će se Most postaviti prema mojoj ostavci, ne znam, jer nikada nisam razmišljao o članstvu u Mostu, niti sam se vezao uz Most kao svoju zauvijek jedinu opciju. Mostu sam bio savjetnik', rekao je za tportal Ivica Relković. Kaže kako je o ostavci obavijestio predsjednika Mosta Božu Petrova, ali o sadržaju tog razgovora nije želio govoriti.  

'U petak sam dao ostavku. Razgovarao sam o tome s premijerom Andrejom Plenkovićem i potpredsjednikom Ivanom Kovačićem koji su mi rekli da probam paralelno raditi savjetnički posao u Vladi i na svom projektu analitičkog i neovisnog bloga. Zaključio sam da ta dva posla ne bih mogao obavljati istovremeno', rekao je za tportal Ivica Relković.

Odlaskom iz Vlade ostaje i bez savjetničke naknade od 9000 kuna bruto, a za novi projekt Relković kaže da je neprofitan.

'Krenuo sam u veliki dvomjesečni posao analiza i projekcija (rezultata) lokalnih izbora iz perspektive kapaciteta nezavisnih lista. To je moj neprofitni projekt koji će i nakon lokalnih izbora živjeti kao blog nezavisnih političkih komentara, a pokušat ću uključiti i ljude s nezavisne scene koji su spremni komentirati', rekao je Relković i dodao: 'Moguće je da kasnije taj projekt preraste i u udrugu.'

Predsjednik Mosta Božo Petrov i politički tajnik stranke Nikola Grmoja zasad nisu komentirali Relkovićevu ostavku na mjesto savjetnika Mostova potpredsjednika Vlade.