jeftinija vožnja

Gradonačelnik Rijeke i direktor Autotroleja ispričali se građanima

16.05.2024 u 18:08

Bionic
Reading

Riječki gradonačelnik Marko Filipović i direktor gradskog prijevoznika Autotrolej Robert Mrvčić u četvrtak su se ispričali korisnicima Autotroleja zbog problema izazvanih redukcijom voznog reda, a najavili su i sniženje cijene mjesečne karte

Gradonačelnik Marko Filipović je u izjavi za novinare nakon izvanredne sjednice Skupštine Komunalnog društva Autotrolej izvijestio kako je dogovoreno da se cijene mjesečnih pokaznih karata smanje za 25 posto tijekom sljedeća tri mjeseca. To će Autotrolej koštati oko 250 tisuća eura, ali su se suvlasnici dogovorili da taj iznos, kao i onaj za povećanje plaća, predvide u svojim gradskim i općinskim proračunima. Filipoviće je, kao predsjednik Skupštine, istaknuo da su na sjednici bili predstavnici svih suvlasnika KD Autotrolej, odnosno gradova i općina u riječkoj okolici.

Filipović je naveo da je vozni red Autotroleja posljednjih dana reduciran za oko 23 posto na gradskim linijama, te oko 14 posto na prigradskim, odnosno cjelokupni vozni red za oko 20 posto. Osnovni razlog je nedostatak vozača, iako je nakon pregovora s reprezentativnim sindikatima Autotroleja nedavno dogovoreno povećanje plaća vozača, pa je sad njihova prosječna plaća 1600 eura, istaknuo je gradonačelnik. To je na razini sličnih društava u Hrvatskoj jedna od najviših prosječnih plaća i dobar korak u smjeru privlačenja vozača na rad u Autotroleju, naveo je.

Uz isprike korisnicima, Filipović je naglasio da je svjestan da radnici kasne na posao, a učenici u škole zbog neodgovarajućeg održavanja linija. No, mi činimo sve što možemo, kako bi se povećao broj vozača, dodao je. Želimo vratiti povjerenje korisnika, a prihvatili smo i dio prijedloga mjera za poboljšanje stanja u Autotroleju gradske vijećnice Mosta Petre Mandić, rekao je Filipović, istaknuvši da se neke od njenih predloženih mjera ne mogu provesti zbog zakonskih ograničenja.

Direktor Autotroleja Robert Mrvčić dodao je da će se vozačima koji uredno obavljaju svoje radne zadatke od sljedećeg mjeseca isplaćivati i nagrada od po 100 eura. Surađujemo s jednom agencijom na privlačenju vozača, proširit ćemo medijsku kampanju oglašavanja radnih mjesta u Hrvatskoj i državama najbližeg okruženja te ćemo proširiti suradnji i s drugim agencijama, zaključio je Mrvčić.

sve osim nogometa

Učitavanje...