filip zoričić

Gradonačelnik Pule: Apsolutno ne razmišljam o ostavci

03.10.2023 u 12:21

Bionic
Reading

Pulski gradonačelnik Filip Zoričič na izvanrednoj konferenciji za novinare u utorak u gradskoj palači poručio je kako apsolutno ne razmišlja o ostavci jer za to, kako smatra, "nema ni političkog ni moralnog razloga".

Zoričić je to poručio dan nakon što je njegova prva suradnica i pročelnica Upravnog odjela za urbanizam i investicije Anja Ademi najavila odlazak, od 1. studenoga, poslije čega je izbila kriza u gradu a oporba je počela zazivati izvanredne izbore.

"Čujemo da su kolegice i kolege iz oporbe spremni, da imaju i liste, ali morat će pričekati još dvije godine. Možda sam postavio nedostižne ciljeve, jer nakon puno godina nije lako promijeniti stvari", izjavio je pulski gradonačelnik Zoričić, dodavši kako su problemi tu da se s njima suoči, a o njegovoj sposobnosti sudit će građani za dvije godine.

"Ne patim za mandatom i foteljom. Zahvaljujem pročelnici Ademi i nikad nećete čuti od mene nešto ružno o njoj. Ona odlazi iz osobnih razloga, na drugo radno mjesto, tako mi je predočila. Žao mi je ali takav je život, svi su zamjenjivi, radimo dalje", istaknuo je gradonačelnik Zoričić.

Osvrnuvši se na pismo jedanaest službenika i namještenika Grada Pule koji su izrazili nezadovoljstvo stanje u gradskoj upravi te mu poručili kako sustav ne funkcionira, Zoričić je rekao da uvijek postoje nezadovoljstva ljudi, ali kako je očekivao da potpisnici otvorenog pisma najprije od njega zatraže odgovore i dođu na razgovor, a ne da dobije pismo istovremeno kad i svi ostali vijećnici pulskog Vijeća, a putem njih i mediji.

"Radit ću kao i do sada, nemam se namjeru mijenjati", rekao je Zoričić. 

O prozivkama  oponenata da se bavi populističkim stvarima, a ne vitalno važnim projektima za grad, Zoričić je rekao kako građani očekuju da netko rješava njihove probleme, pa koliko god mali ti problemi bili.

 Za one koji sazivaju konferencije za novinare, a vladali su ovim gradom dugi niz godina, rekao je, očito nisu radili sve ono što je trebalo. U vezi s tim spomenuo je nezavisnog saborskog zastupnika i gradskog vijećnika Marina Lerotića, koji je neposredno prije Zoričićeve održao i svoju press konferenciju, ustvrdivši kako on "nema nikakve sposobnosti niti iskustva da bi mogao voditi grad Pulu".

Na pitanje kako će gradsko vijeće podržavati bilo kakve odluke i pitanja vezana za funkcioniranje grada, s obzirom na mali broj vijećnika s njegove liste, Zoričić je poručio kako ostavlja i  vremena i prostora da vijećnici odluče prema vlastitoj savjesti.