ids kritizira

Paus: Pula je sa 'slučajnim gradonačelnikom' postala grad slučaj

03.10.2023 u 10:45

Bionic
Reading

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus u utorak je u Puli komentirao jučerašnju ostavku Anje Ademi, pročelnice Upravnog odjela za urbanizam i investicije i "desne ruke" gradonačelnika Pule, rekavši da Puljani "imaju slučajnog gradonačelnika po kojem je Pula postala grad slučaj".

"Nakon posljednjih događanja u gradu, svima je sada jasno da gradonačelnik Filip Zoričić nema dovoljno sposobnosti niti kompetencije za vođenje i funkcioniranje Pule i nije dorastao toj funkciji. U ovom slučaju ne radi se samo o njemu, već o Puli i njenim građanima koji ne zaslužuju stagnaciju, već kvalitetnu javnu upravu koja će biti na usluzi građanima", istaknuo je Paus na konferenciji za novinare.

Građani Pule, istaknuo je, zaslužuju kapitalne projekte i razvoj kako bi taj grad postajao sve ugodnije mjesto za život. Po njegovim riječima, dvoipolgodišnji eksperiment otišao je u krivom smjeru i treba ga što prije prekinuti kako bi šteta bila što manja.

"Svjestan sam da je za taj eksperiment djelomice kriv i IDS svojim ponašanjem u prošlosti, ali stvari su se promijenile. Mi imamo i znanje i iskustvo i ljude koji mogu voditi Pulu, mi znamo kako to napraviti", rekao je pitajući se kolika će šteta nastati bude li sadašnja vlast upravljala Pulom još godinu i pol.

Predsjednik pulske podružnice IDS-a Valter Boljunčić ustvrdio je da Grad Pula nije zaslužio gradonačelnika koji se bavi populističkim pitanjima i jeftinim potezima te da "očito nije na razini voditi Grad".  

Tajnik pulskog IDS-a Robert Cvek ispričao se građanima Pule gdje su izgubili dobar dio biračkog tijela zbog nekih prijašnjih odluka te istaknuo da bi bila odgovorna i razumna odluka da se građanima dade prilika da kažu što misle o trenutnoj Gradskoj upravi i ponovno odluče tko može upravljati Pulom. 

"To je samo dokaz koliko je upravljanjem gradom zahtjevan, odgovaran i težak posao, što i osobno mogu potvrditi iz perspektive zamjenika gradonačelnika, funkcije koju sam obnašao u prethodnom mandatu", dodao je.   

Odgovarajući na pitanje novinara imaju li u IDS-u kandidata za pulskog gradonačelnika, predsjednik stranke Dalibor Paus rekao je da u IDS-u imaju znanje i iskustvo potrebno za vođenje Grada Pule. Na inzistiranje novinara da otkrije tko bi mogao biti potencijalni gradonačelnički kandidat, odgovorio je da će o tome odlučiti stranačka tijela.

"IDS ima kvalitetnih ljudi, no, odluku će donijeti stranačka tijela pulske gradske podružnice. Naučili smo lekciju iz prošlih lokalnih izbora i shvatili poruku koji su građani dali", zaključio je Paus.