gradonačelnik u problemima

Zaposlenici grada Pule poručili Zoričiću kako sustav ne funkcionira

02.10.2023 u 19:15

Bionic
Reading

Nezavisni gradski vijećnik i saborski zastupnik Marin Lerotić u ponedjeljak poslijepodne je na društvenim mrežama objavio kako su pulski vijećnici dobili mail od djelatnika gradske uprave kojim izražavaju nezadovoljstvo funkcioniranjem sustava Grada Pule.

"Grad se raspao. Upravo smo kao vijećnici dobili mail djelatnika gradske uprave. Sustav se raspao, a djelatnici jasno i nedvosmisleno optužuju gradonačelnika jer Puležani nisu zaslužili ovakav odnos prema našem gradu. Vrijeme je za ostavku", poručio je nezavisni vijećnik Lerotić najavljujući za utorak konferenciju za novinare.

Naime, upravo je pulski gradonačelnik Filip Zoričić novinarima potvrdio kako je pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte Anja Ademi podnijela ostavku, a u popodnevnim satima Lerotić je objavio na svom facebook profilu otvoreno pismo jedanaest službenika i namještenika Grada Pule koje su oni uputili gradonačelniku Zoričiću. Tim pismom oni izražavaju nezadovoljstvo funkcioniranjem sustava Grada Pule.

"Nastavno na aktualne okolnosti, najave odlaska pročelnice Ademi te izjave gradonačelnika kako sustav funkcionira i "kako nema govora o raspadu gradske uprave", ovim putem želimo iskazati upravo oprečno mišljenje. Činjenica je da sustav već dulje vrijeme ne funkcionira, a glavni razlog pronalazimo u nedostatku osobe koja mora donositi odluke, odnosno preuzeti odgovornost na razini grada, a ne upravnih tijela, a to bi trebao biti gradonačelnik", poručili su službenici grada Pule.

Dodali su kako fokus mora biti na kapitalnim projektima, a dosadašnje upute koje su dobivale od gradonačelnika, kako navode u dopisu "odnose se na sitne intervencije u prostoru koje su populističkog karaktera".

"Navedeni problemi i Vaše ignoriranje njihovog postojanja nažalost rezultiraju odlaskom osobe koja je nakon višekratnih pokušaja konačno uspjela na logičan način ustrojiti odjel i stvoriti pozitivnu radnu atmosferu te uspostaviti normalno funkcioniranje trgovačkih društava. U takvim okolnostima ne vidimo način daljnjeg funkcioniranja odjela, a time i trgovačkih društava", naveli su potpisnici otvorenog pisma gradonačelniku Zoričiću.