KUĆA STRAVE

Gradonačelnik Paga išao u razred sa zatočenikom

16.06.2009 u 09:17

Bionic
Reading

Ono čega su se mještani Paga godinama pribojavali, zaobilazeći kuću za koju su vjerovali da se u njoj događa nešto čudno, sada je i potvrđeno

PAG - Prema dosadašnjim informacijama, Marija Medić iz Paga u toj je kući čak 25 godina držala zatočenog sina jedinca Nenu Medića (43). Doduše, unatoč dugotrajnim govorkanjima, za rješavanje toga slučaja zauzeo se gradonačelnik Paga Ante Fabijanić koji je izvijestio nadležne institucije i inicirao da se to što prije riješi. Inače, on je je s nesretnim Nenom išao u razred, piše Nacional.

Naime, premda su o tome svi šaputali cijeli je slučaj rasvijetljen sasvim slučajno kada je umrla Nenina teta koju je njezina sestra Marija navodno tjedan dana držala mrtvu u kući.

Mještani pričaju kako je tijelo mrtve žene sedam dana ležalo u dnevnoj sobi, a Marija je pored njega sjedila i mirno gledala televiziju.

Ne zna se kako je došlo do toga da ipak pozove mrtvozornika, no kada su došli po tijelo vidjeli su blijedog, neuhranjenog i obraslog Nenu Medića koji je tada prvi puta nakon 25 godina izašao iz kuće.

Iz dobro obaviještenih izvora Nacional saznaje da je nesretnom Neni otac umro još dok je Marija bila u drugom stanju s njim pa ga nikada nije upoznao. Živio je pod majčinom i tetinom paskom, ali i strogim nadzorom.

Tijekom osnovne i srednje škole svaki dan je sat i pol hodao gore dolje po paškoj rivi, jer su žene navodno smatrale da to zadovoljava njegovu potrebu za izlascima. Pažani su još tada, na lijep način, znali upozoriti Mariju da način na koji odgaja sina i nije najsretnije rješenje za njega, no ona im je na to odgovarala kako su samo ljubomorni jer je njezin sin ljepši i pametniji od ostale djece.

Mještani ne pamte da je imao prijatelja. U školi su mu učitelji «progledavali kroz prste» jer im je bio žao dječaka, a tijekom puberteta kad su ga vršnjaci pozivali na izlaske odbijao ih je riječima: 'Mama je rekla da pivo i djevojke nisu za mene'.

Nakon srednje škole odjednom se prestao pojavljivati na rivi, a do današnij dana nitko ga nije vidio punih četvrt stoljeća.

Navodno mu je Centar za socijalnu skrb još 2005. Godine dodijelio skrbnika, no njegova majka ga nije puštala u Neninu blizinu. Nakon što se saznalo za slučaj novinarima je zanijekala sve te priče te još uvijek uporno tvrdi da sve to nije istina.