Ivo Dujmić

Gradonačelnik Opatije prekršio epidemiološke mjere, večerao u hotelu Bevandi s francuskim veleposlanikom: Bilo je vrlo neprimjereno odbiti poziv

16.01.2021 u 20:22

Bionic
Reading

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić prekršio je odluku Stožera Civilne zaštite kojom su propisane nužne epidemiološke mjere o ograničavanju okupljanja. Dujmić je, u pratnji supruge, prošle subote večerao u hotelu Bevanda u društvu francuskog veleposlanika Gaëla Françoisa Veyssiera i njegove supruge

Kako gradonačelnik i supruga nisu bili gosti hotela, tako su postupili suprotno odluci od 18. prosinca kojom je zabranjen rad kafića i restorana.

Iz toga su izostavljeni hoteli i kampovi „koji smiju usluživati samo goste koji u njima koriste uslugu smještaja“, piše portal poduckun.net.

'Gradonačelnik Ivo Dujmić 9. je siječnja 2021. bio na neformalnom susretu s veleposlanikom Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Gaëlom Françoisom Veyssierom, koji je boravio u Opatiji sa suprugom i spomenutog dana bio gost Hotela Bevanda. Susret je održan u foajeu Hotela Bevanda. I gradonačelnik Dujmić je bio u pratnji supruge. Na inzistiranje francuskog veleposlanika pridružili su im se za stolom i konzumirali predjelo i desert, kao gosti veleposlanika Veyssiera i supruge. Gradonačelnik Dujmić nije koristio uslugu smještaja u Hotelu Bevanda.

Tema je susreta s francuskim veleposlanikom bila nastavak i intenziviranje međunarodne suradnje Opatije s Republikom Francuskom. Podsjećamo da su Opatiju posljednjih godina posjetila izaslanstva gradova Nice i Biarritza. Teme razgovora bile su kulturna razmjena, organizacija izložbi i drugih kulturnih zbivanja te organizacija tjedna francuske gastronomije u Opatiji. Zaključeno je da će, čim to prilike dozvole, u francuskom veleposlanstvu u Zagrebu biti organiziran i službeni sastanak na kojem će se formalizirati navedene teme.

Gradonačelnik Dujmić je poziv francuskog veleposlanika prihvatio, svjestan propisanih epidemioloških mjera kojih su se za vrijeme susreta svi pridržavali, procijenivši kako bi bilo vrlo neprimjereno odbiti poziv prvog čovjeka francuske diplomacije u Hrvatskoj', stoji u odgovoru Grada Opatije.