UVJERAVA NAS PREMIJER

Građani neće osjetiti povećanje cijene plina

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 03.07.2017 15:10
  • Objavljeno 28.02.2017 u 11:36
Andrej Plenković

Andrej Plenković

Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je u utorak da će cijenu plina definirati prema glavnom opskrbljivaču - HEP-u koji kasnije prodaje prema drugim opskrbljivačima u javnoj mreži te napraviti takvom da građani neće osjetiti bilo kakvo povećanje cijene plina

'Nalog koji sam dao nadležnom ministarstvu je da se naprave maksimalni napori kako se cijena plina ne bi povećala ni za građane niti za druge potrošače. Mislim da smo kvalitetnim i detaljnim pregovorima sa svim akterima koji sudjeluju u tom procesu došli u situaciju da ćemo cijenu plina definirati prema glavnom opskrbljivaču – HEP-u koji kasnije prodaje prema drugim opskrbljivačima u javnoj mreži, i napraviti takvom da građani neće osjetiti bilo kakvo povećanje cijene plina", rekao je Plenković na konferenciji 'Demografija – refleksije na mirovinski sustav'.

Naglasio je da su našli način kako da marginu i marže koji postoje na drugim stavkama smanje neovisno o povećanju cijene plina na europskom tržištu.

'Idem za tim da ono što sam dao kao nalog ministru zaštite okoliša i prirode Slavenu Dobroviću i njegovim kolegama u odluci Vlade ispunimo. Ideja je da to bude prije kraja veljače', rekao je.

 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!