SPOMENIK U PAKOŠTANAMA

Gotovina otkrio Tuđmana: Važno je i lijevo i desno krilo!

  • +8

Gotovina i Karamarko na otkrivanju spomenika Franji Tuđmanu

Izvor: Pixsell / Autor: Joško Matić

Bionic
Reading

General Ante Gotovina, Miroslav Tuđman i Ivica Tolić, predsjednik udruga gardijskih brigada, na rivi u Pakoštanama otkrili su spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, piše Večernji list

Gotovina je novinarima, kako piše Večernji list, rekao da mu se svidio spomenik i potvrdio je da je autora pitao može li taj spomenik biti izrađen za Pakoštane. Upitan da li to što je na svečanosti bilo vodstvo HDZ-a znači da podržava desnu opciju, Gotovina je rekao: 'Ptica leti s dva krila, koliko je važno lijevo, toliko je i desno. Taj jaz ne bi trebao biti i neće ga biti. Hrvati su razumni ljudi. Mene politika ne zanima. Samo more.'

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Spomenik kakav je postavljen u Pakoštanama Gotovina je spazio na Hvaru, te je isti zaželio i za svoje rodno mjesto. Spomenik Tuđmanu u Pakoštanama postavljen je uoči Uskrsa, ali i uoči još jednih izbora. Naime, prava inflacija postavljanja Tuđmanovih spomenika bila je prije gotovo godinu dana, u svibnju 2013, i to usred lokalnih izbora.

Tada su, podsjetimo, otkriveni spomenici u Osijeku, Splitu i Velikom Trgovišću. Iako se na otvaranju skupilo lokalnih političara, ali i visokih dužnosnika HDZ-a, to Tuđmanovoj stranci nije pomoglo da osvoji izbore u tim gradovima. U Osijeku je pobjedu odnio od SDP-a podržan nezavisni Ivica Vrkić, Split je otišao u ruke SDP-ovog Ive Baldasara, dok su Veliko Trgovišće osvojili Hrvatski laburisti, odnosno aktualni načelnik Robert Greblički.

Spomenik Tuđmanu trebao bi biti postavljen i u Zagrebu, na Tuđmanovom trgu u gradskoj četvrti Črnomerec, no s obzirom da još nije započelo ni samo uređenje trga, nije poznato kada će na njemu osvanuti i spomenik.