MIŠETIĆ DEMANTIRA JUTARNJI

'Gotovina nije uzeo dio topničkih dnevnika'

29.05.2009 u 14:23

Bionic
Reading

Obrana generala Ante Gotovine odbacila je u petak navode Jutarnjeg lista objavljene pod naslovom 'Topničke dnevnike uzeo Gotovina, a dio spaljen' poručivši da takvih tvrdnji u izvješću Ministarstva pravosuđa RH upućenom Haškom sudu nema.

'Navodi novinara Malića u izvješću Republike Hrvatske ne postoje, u to smo sigurni budući da kopiju spomenutog izvješća pored Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju i Tužiteljstva, ima i obrana generala Gotovine već tri tjedna', navodi se u reagiranju njegova odvjetnika Luke Mišetića.

Jutarnji list objavio je u petak da u tajnom izvješću Ministarstva pravosuđa RH piše da je dio topničkih dnevnika iz Oluje otuđio Ante Gotovina dok je bio glavni inspektor HV-a, a tijekom 2000. i 2001. pomagali su mu i Marin Ivanović, bivši djelatnik SIS-a, danas član njegove obrane, te bivši djelatnici MORH-a, Jurica Šare i Marijan Kretić.

Mišetić poručuje da je tim navodima novinara Gordana Malića hrvatska javnost netočno i neistinito informirana o sadržaju izvješća te poziva Jutarnji List da "objavi fantomsku stranicu izvješća na kojemu piše to što novinar Malić prenosi ili da se žurno ispriča generalu Gotovini i ostalima koje bezrazložno blati u svome tekstu".