NESREĆA KOD KERESTINCA

Glavni istražitelj: Imamo indicije tko je odgovoran za pad aviona

26.05.2024 u 19:59

Bionic
Reading

O nesreći koja se u subotu dogodila u blizini aerodroma Lučko u kojoj je jedna osoba poginula, a četiri su ozlijeđene, oglasio se u nedjelju navečer i Danko Petrin, glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća

'Napravljen je očevid na mjestu nesreće. Bio je nastavljen u noći na nedjelju i u nedjelju ujutro. Sad je to gotovo. Sada slijedi prikupljanje informacija, dokumentacije, izjave ljudi koji su na bilo koji način bili povezani s nesrećom. Slijedi i prikupljanje informacija od stranih organizacija jer zrakoplov je mađarski, vlasnici su Mađari', rekao je za Novu TV i dodao:

'Nakon svega toga objavljujemo završno izvješće koji je javni dokument. U njemu nema imena i prezimena jer to tako nije propisano. Nije svrha da se nekoga optuži, nego da se nađe uzrok kako se takve situacije na bi ponavljale', dodao je te napomenuo da će to trajati par mjeseci.

  • +13
Zrakoplovna nesreća kod Kerestinca Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov

Što se tiče odgovornosti za nesreću, Petrin kaže: 'Postoje indicije, ali ne bih nagađao, dok na pitanje kako će se zrakoplov izvući iz šume kaže:

'To još nije utvrđeno. Bit će potrebno raščistiti šumu da se ta olupina uopće može pomaknuti', kaže istražitelj.