najam lokacija

GLAS: Bandić nastavlja s malverzacijama na zagrebačkom Adventu

28.10.2020 u 10:13

Bionic
Reading

GLAS je u srijedu ustvrdio da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić smislio način kako da "legalizira i nastavi dosadašnje malverzacije na zagrebačkom Adventu" i ocijenio kako će biti nemoguće da se svi zainteresirani za najam lokacija natječu prema jednakim uvjetima

"Hoće li biti zagrebačkog Adventa ove godine i u kojem obliku još nismo sigurni, ali znamo da će očito i dalje biti nemoguće da se za vrlo unosne lokacije svi zainteresirani natječu prema jednakim i transparentnim uvjetima i pravilima", stoji u priopćenju GLAS-a.

Nakon što je Gradska skupština prihvatila prijedlog GLAS-a da se izmjeni odluka o davanju u najam lokacija na zagrebačkom Adventu tako da se u njoj definiraju procedure po kojima se organizatori manifestacije biraju putem javnog poziva, a lokacije dodjeljuju javnim natječajem, GLAS kaže da je Bandić ipak smislio način da legalizira i nastavi dosadašnje malverzacije.

Bandić je na ovomjesečnu sjednicu Gradske skupštine uputio odluku po kojoj se sve lokacije daju u najam tvrtki Tržnice Zagreb. No, posebno je zanimljivo da je voditelj Tržnica prošlog tjedna od medija saznao da ove godine organizira Advent, a ni njemu nije jasno kako bi u manje od mjesec dana trebao provesti cijeli postupak javnog natječaja za dodjelu lokacija, ističe GLAS. 

"Ako se voditelj Tržnica začudio, zamislite tek šok direktorice Velesajma koja će svoju ulogu u organiziranju Adventa saznati tek danas, kad vidi amandman gradonačelnika da je Velesajam organizator, a ne Tržnice", stoji u priopćenju.

Umjesto odluke da nema podnajma već se sve lokacije dodjeljuju javnim natječajem, gradonačelnik ponovo smišlja kako da nastavi s netransparentnim dijeljenjem kućica, po modelu "prijateljima, rođacima i vjerovnicima Milana Bandića".